marian morar
m install
nello construct

Directorul ex-RADP Turda, Radu Nechita, încasează bani din societate pe numele fiului!

zamblau eugen

Regia Autonomă Domeniul Public s-a transformat în societate pe acţiuni, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Schimbarea nu a afectat scaunul directorului Radu Nechita, care face în continuare ce vrea la societate. Însă, fărădelegile sale au intrat în vizorul organelor de cercetare penală, conform unor surse.

 

Deţinem informaţii că directorul Radu Nechita şi-a angajat fiul la fosta regie, încă de acum câţiva ani! Vorba vine „angajat”, pentru că, în realitate, fiul său este pontat fictiv, pe baza unei condici care se încheie la finele lunii, cu sprijinul şefei de la personal, Daniela Osvadă* (zisă „doamna directoare”). Cel care aprobă pontajele „din burtă” este tocmai… Radu Nechita!

 

Sursele noastre susţin că în ciuda faptului că fiul său vine extrem de rar pe la servici, Radu Nechita i-a stabilit un salar de-a dreptul fabulos, de peste 3.000 de lei pe lună! Asta pentru cele 6 ore de „muncă”, pentru că atât este pontat fiul său, Radu Dan Nechita. Ca să nu mai vorbim de faptul că i-a acordat şi tichete de masă (din câte se pare, fără să ţină cont că are normă de 6 ore şi, oricum, nu făcea prezenţa!). Însă, fiul său ar mai avea un job, la BCR Cluj Napoca. Probabil, tocmai de aceea Radu Nechita a încercat să ascundă bine faptul că şi-a angajat fiul la fosta regie, de ani de zile. Întâmplător sau nu, tot ceea ce înseamnă asigurări de maşini sau utilaje s-au realizat la… BCR! Gurile rele susţin că n-ar fi exclus ca fiul său să fi intermediat „afacerea”, situaţie în care primeşte un comision consistent de la BCR.

 

Salarul enorm pe care-l dă fiului său ar fi o formă de „protest” faţă de o decizie a Consiliului Local, care a limitat salariile directorilor de regii. Iar, ca o consecinţă a acestui fapt, Radu Nechita i-a crescut salarul fiului său. Din sursele noastre, în acest an, fiul său a fost singurul angajat de la Domeniul Public căruia i-a crescut salarul! Din câte se pare, ilegalităţile sale cu pontajele fictive au intrat în atenţia organelor de urmărire penală. Însă, lucrurile nu se mişcă la viteza normală.

 

Având în vedere situaţia scandaloasă privind aceste informaţii, privind sumele de bani care se scurg din regie/societate în buzunarul fiului său, în condiţiile în care oficial regia are o situaţie financiară mai proastă ca anul trecut (în primele 7 luni, cifra de afaceri a scăzut cu peste 2.700.000 lei!), TurdaNews solicită consilierilor locali să analizeze situaţia noii societăţi pe acţiuni cât mai urgent posibil!

 

La ce întrebări trebuie să răspundă Radu Nechita:

– Este adevărat că v-aţi angajat fiul la Domeniul Public, societate pe care o conduceţi? Ce salar are? Când a fost angajat? Pe ce post este angajat? Postul a fost anunţat ca fiind „liber”, înainte de angajarea propriului fiu? Este adevărat că fiul Dvs are şi un alt „job”, la BCR Cluj?

– Este adevărat că aţi realizat pontaje fictive, la finele lunii, care să justifice salarul imens pe care-l daţi fiului Dvs? În ceea ce priveşte veniturile din unitate, din cei peste 180 de angajaţi, pe ce loc s-ar situa fiul Dvs, în ceea ce priveşte veniturile pe care le primeşte de la Domeniul Public?

 

* Daniela Osvadă este un personaj cheie în SC Domeniul Public SA. Angajaţii îi spun pe la colţuri „Doamne director”, deşi figurează pe postul de şef la Personal. Dar nu (neapărat) pentru că ar avea ceva legături cu directorul. Însă, e bine înfiptă în societate. Mărturie în acest sens ar putea depune inclusiv soţul ei, care figurează ca angajat şi la RATL şi la Domeniul Public! O situaţie cel puţin… ciudată!

 

UPDATE 13.10.2009: Realitatea TV Cluj a prezentat o ştire despre demiterea soţilor Dărăban, Claudia şi Liviu, care consideră că directporul Domeniul Public SA Turda, Radu Nechira, a făcut un abuz şi o nedreptate. Dacă vreţi să vedeţi ştirea, daţi click AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2