Live Video
 

maxiprest mai2018

SINISTRU: Cimitirul eroilor, ”arat” pentru a căuta cadavrele ostașilor nemți! Vezi de ce se scot osemintele lor!

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Zona cimitirului eroilor din Turda este ”arată” la propriu în ultimele zile, cu ajutorul unui excavator de mici dimensiuni, care are menirea să caute cadavreme ostașilor germani căzuți pe câmpul de bătălie din zona Turzii și apoi îngropați aici. 

Cei care execută această lucrare au declarat pentru TurdaLive că au fost angajați de o asociație germană, cu scopul de a dezgropa ostașii germani care au fost îngropați aici. Trupurile acestora ar urma să fie reînhumate la Iași, la Cimitirul Militar German de acolo.

Excavatorul a căutat prin pământ, însă din cei peste 80 de militari germani care ar fi fost îngropați aici, sub crucile cu ”erou necunoscut”, doar 7 au mai fost găsite, acestea fiind recunoscute după modelul nasturilor de la uniformă.

Din câte se pare, Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război (VDK), o asociaţie de utilitate publică, aflată sub patronajul preşedintelui Germaniei, s-ar ocupa de procedurile de dezgropare a ostașilor germani. Înfiinţată în 1919, VDK îngrijeşte mormintele a 2 milioane de militari, situate în 827 de cimitire din 45 de ţări.

Foto: TurdaLive.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...