m install
petlinii
nello construct

Condamnare dură pentru ucigașii, tată și fiu, din Tritenii de Jos! 25 de ani de închisoare și zeci de mii de euro, daune morale!

floris

Ovidiu Andrei Rotar (22 ani) și Maris Eugen Rotar (48 ani) au fost condamnați de Tribunalul Cluj Napoca la câte 25 de ani de închisoare, în urma abominabilei crime comise în Tritenii de Jos, în 26 octombrie 2015, când i-au curmat viața lui Sebastian Cristurean (34 ani).

În jurul amiezii, în ziua de 26 octombrie 2015, membrii familiei Rotar, tată și fiu, s-au îndreptat spre centrul localității, înarmați cu o rangă și un topor, cu intenția clară de a-l executa pe cel bănuit că ar fi pus focul, în seara precedentă, în timp ce ei erau plecați de acasă.

Când s-au întâlnit cu victima, s-au năpustit asupra sa, cu lovindu-l în cap. Loviturile nu au încetat nici măcar în momentul în care victima a căzut, fulgerată, în genunchi, dând semne că își pierde cunoștința. Ploaia de lovituri au continuat fără încetare, iar furia agresorilor s-a finalizat prin secționarea unei mâini a celui care se presupunea că le-ar fi incendiat gospodăria. Ulterior, cei doi au plecat spre casă, satisfăcuți că s-au răzbunat, lăsând victima într-un șanț, în agonie.

TurdaNews a scris în premieră despre acest incident oribil.

La câteva luni de la acest incident, cei doi au fost condamnați la câte 25 de ani de închisoare, în dosarul penal 470/117/2016. Ei au fost obligați și la plata unor daune morale de 150.000 de euro, către părțile civile Mihășan Veronica, Cristurean Anca și Cristurean Valentin.

Asta deși tatăl ucigaș a încercat să preia toată vina asupra sa, încercând astfel să-și salveze fiul de la ani grei de închisoare. Însă, instanța nu s-a lăsat înduplecată, existând probe concludende privind fapta săvârșită, care cade în sarcina ambilor.

De asemenea, instanța a dispus menținerea sechestrului pe bunurile celor doi ucigași, pentru a se reuși acoperirea daunelor morale și a cheltuielilor judiciare.

”În baza art. 404 alin. 4 lit. c) C.proc.pen., menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurator dispusă, conform ordonanţei procurorului din data de 15.01.2016, emisă în dosar penal nr. 321/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de inculpaţi, constând în: o clădire în suprafaţă de 126 mp, anexe în suprafaţă de 66 mp; curte în suprafaţă de 1.000 mp; teren intravilan în suprafaţă de 2.000 mp; livadă intravilan în suprafaţă de 4.200 mp; teren extravilan arabil în suprafaţă de 3.300 mp; teren extravilan păşune în suprafaţă de 4.500 mp; teren extravilan fâneţe în suprafaţă de 5.100 mp, pentru repararea prejudiciilor civile şi acoperirea cheltuielilor judiciare”, se precizează în Hotărârea 297/2016, dată de Tribunalul Cluj.

Această sentință mai poate fi atacată cu apel.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: