marian morar
m install
nello construct

Bătrânele MIG-uri date uitării! La Câmpia Turzii ajung patru avioane F16 Fighting Falcon!

zamblau eugen

Patru avioane F-16 vor poposi începând de azi la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat că azi vor fi preluate din Portugalia primele șase avioane de tip F-16, ziua fiind catalogată drept „istorică” de către demnitarul român. 

Prețul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro, ele urmând să staționeze la bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, respectiv 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, au plecat în Portugalia în luna septembrie 2014, pentru un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16.

Aeronavele, care sunt modernizate la standardul F-16 MLU M5.2, vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor a fost făcută în două etape, informează Mediafax.

Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minimum 200 de ore de zbor pe avion.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2