marian morar
m install
nello construct

Poliția Română: Acțiuni pentru siguranța comunității

zamblau eugen

Poliţia Română continuă acțiunile din perioada minivacanței de 1 decembrie.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 8.400 de poliţişti acţionează suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au depistat peste 288 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 143 persoane au fost surprinse în flagrant delict. Ca urmare a probării activității infracționale, pentru 28 persoane au fost luate măsuri preventive.

De asemenea, în cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat 12 persoane urmărite, dintre care 10 persoane la nivel național și 2 persoane la nivel internațional.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 5.550 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 1.655.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 5.500 lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat  814 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au aplicat 58 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 12 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 27 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 4.500 de sancţiuni contravenţionale, 1.528 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune, 17  lipsă anvelope de iarnă, 8 aplicate administratorilor de drum și 2.934 pentru alte abateri .

Totodată, poliţiştii au retras 120 certificate de înmatriculare şi au reţinut 323 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 50 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 113 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2