marian morar
m install
nello construct

Ce poţi face dacă vecinul de deasupra te-a inundat şi refuză să plătească daunele?

zamblau eugen

Atunci când locuiţi la bloc, există o probabilitate considerabilă să îl inundaţi pe vecinul de dedesubt, sau mai rău, să fiţi inundaţi de cei care locuiesc deasupra dvs. Aflaţi din materialul de mai jos ce puteţi face dacă aţi ajuns în cea de-a doua situaţie!

 

Cea mai bună soluţie în cazul unei inundaţii de la vecinul de deasupra, este fireşte una preventivă, care dacă nu a fost adoptată înainte de nefericitul incident, nu mai există. Este vorba despre asigurarea facultativă de locuinţă, care odată încheiată vă scuteşte de o cheltuială în cazuri de tipul celui de mai sus. Pentru un apartament, în Municipiul Câmpia Turzii, asigurarea facultativă costă între 90 şi 150 de lei pe an în funcţie de numărul de camere. Prin comparaţie, reamenajarea unui tavan de doar câţiva metri pătraţi, poate costa şi de 3,4 ori mai mult.

În cazul în care nu beneficiaţi de o asigurare facultativă şi vecinul nu vrea să vă despagubească pe cale amiabilă va trebui să ajungeţi în instanţă.
În primul rând, veţi face fotografii pagubelor produse, apoi chemaţi preşedintele asociaţiei de proprietari pentru a face o constatare a pagubelor. De asemenea, el vă va elibera o notă de constatare în care va confirma incidentul şi faptul că acesta nu a fost produs de defectarea părţilor comune ci de defectarea instalaţiilor proprietarului de la etajul superior. 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2