marian morar
m install
nello construct

Penibil: Administrația locală a uitat de adoptarea taxelor și impozitelor pe 2015!

zamblau eugen

Implicată mai mult în ”războiul” pentru controlul societăților comerciale subordonate Consiliului Local, administrația locală turdeană dă ”rateuri” în activitatea administrativă. Administratorul publc Radu Crișan e mai preocupat de ședințele de CA de la Salină, decât de bunul mers al administrației locale!

Numai așa se explică faptul că oficialii administrației locale au uitat de un proiect de hotărâre care ar fi trebuit să vizeze adoptarea taxelor și impozitelor locale -pentru anul 2015.

În 2 iulie 2014, Maria Turcean, director executiv în Primăria Turda, declara că taxele și impozitele locale pentru 2015 vor fi adoptate în perioada imediat următoare, susținând că ”au fost supuse dezbaterii publice”, fiind publicate pe site-ul instituției.

Dezbatere publică, la… secret!

În realitate, însă, ele nu au fost supuse dezbaterii publice, conform unei proceduri de publicitate adecvată, ci au fost ”ascunse” undeva în interiorul site-ului, în spatele unui link care putea să scape atenției utilizatorilor site-ului instituției publice. Ba mai mult, respectivul proiect de hotărâre era pregătit pentru dezbaterea aleșilor locali la ședința ordinară din luna Iunie 2014. Dovada se regăsește chiar în preambulul proiectului de hotărâre: ”Dat fiind faptul ca in sedinta ordinara a Consiliului Local Turda din luna iunie se va supune aprobarii Proiectul de hotarare privind impozitele si taxele locale pentru anul 2015…”. Însă, surpriză: primarul Ștefănie n-a mai convocat ședința din luna iunie, fiind preocupat cu alte treburi!

În mod normal, proiectul ar fi trebuit să apară pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 31 iulie 2014! Dar, stupoare: proiectul lipsește de pe ordinea de zi! Însă, cu îngăduința aleșilor locali, reprezentanții administrației locale își pot turna cenușă în cap și pot introduce proiectul înainte de adoptarea ordinii de zi, după sesizarea TurdaNews.

Maria Turcean: Același nivel, ca în 2014!

În 2 iulie 2014, Maria Turcean spunea că nivelul taxelor și impozitelor locale propuse de administrația locală, în 2015, e același cu cel existent în 2014. Dar, întrebată de TurdaNews dacă cetățenii pot solicita reîncadrarea zonală (exemplu concret fiind strada Primăverii și alte străzi din zonă, care arată ca după ”bombardament”), Maria Turcean a spus că acest lucru se putea face doar până la 31 mai 2014.

Din acest motiv, oare, proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru 2015 nu a fost anunțat public, înainte de 31 mai?! Pentru că alte administrații locale au adoptat respectivele proiecte de hotărâre înainte de 31 mai…

Practic, impozitele locale sunt influențate în mod direct de zonare, respectiv de zona în care este încadrată strada. În zona A se plătește cel mai mare impozit, celelalte praguri fiind: zona B, zona C și zona D.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2