m install
petlinii
nello construct

EXCLUSIV: Consiliul Local Turda, obligat de instanță să majoreze tariful biletelor STP!

zamblau eugen
floris

Consiliul Local Turda și Municipiul Turda au fost obligate de instanță să facă demersurile necesare pentru majorarea tarifelor biletelor de călătorie pentru autobuzele STP, în baza unui proces care a început în ianuarie 2014 și s-a încheiat, cu sentință definitivă, la începutul lunii decembrie 2014.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta STP SA în contradictoriu cu pârâţii CL Turda şi MT. Obligă pârâtul CL Turda să aprobe prin hotărâre a Consiliului Local modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane în municipiul Turda în conformitate cu propunerea reclamantei cuprinsă la pct. 2 din cererea nr. 2940/22.11.2013 înregistrată la Primăria Turda sub nr. 25320/25.11.2013, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Respinge capetele de cerere având ca obiect obligarea Primarului municipiului Turda la plata amenzii prevăzute de art. 24 alin. 2 in legea nr. 554/2004 şi obligarea pârâtului CL Turda la plata unei penalităţi în cuantum de 1000 de lei pentru fiecare zi de întârziere”, așa a decis Tribunalul Cluj, prin hotărârea 3670/2014, dată în dosarul 236/117/2014, care ulterior a rămas definitivă prin respingerea recursului declarat de Consiliul Local și Municipiul Turda, printr-o sentință pronunțată de Curtea de Apel Cluj, în 4 decembrie 2014. Cu alte cuvinte, administrația locală ar fi obligată să pună în practică majorarea de tarife la ședința CL Turda din această lună!

Consilierii turdeni au aprobat în august 2012 o limitare a sumei plătite de la bugetul local, pentru subvenție și gratuități, la maxim 300.000 de lei lunar. La momentul respectiv, cei de la STP au reclamat faptul că asta face imposibilă păstrarea tarifelor la bilete și abonamente, în condițiile în care sunt obligați, tot prin hotărâre de Consiliu Local, să acorde gratuitate la transportul public pentru anumite categorii de pensionari, dar ulterior sumele respective nu sunt decontate de administrația locală, așa cum ar trebui.

Recent, consilierii turdeni au aprobat contractarea unor servicii juridice de consultanță și reprezentare, de către Municipiul Turda, cu bani de la bugetul local, în dosarul 6229/117/2014, în care STP SA solicită plata unor despăgubiri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: