m install
petlinii
nello construct

Cartierul Turda Nouă – zona uitată de administrația locală

floris

De la schimbarea administrației locale comunicarea acesteia cu presa și cu cetățenii Turzii este mult mai bună și mult mai directă, rețele de socializare facilitând acest lucru.

 

Se postează mult despre asfaltări, diferite evenimente, diferite proiecte care sunt sau care vor fi implementate în Turda. Totuși, o parte a orașului este nemulțumită, partea dinspre ieșire spre Cluj Napoca, zona Turda Nouă.

TurdaNews „a adunat” o serie de probleme, prin care oamenii din Turda Nouă se simt excluși față de cei care locuiesc în celelalte zone ale orașului.

PARCUL DIN TURDA NOUĂ:

Parcul din Turda Nouă nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ciorile sunt cele care îl guvernează și, din păcate, administrația locală nu poate face nimic în acest sens. Cioara este o specie protejată prin lege. Primăria Turda a făcut demersuri la AJVPS (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), iar când se va primi un aviz favorabil, „Primăria va emite o comandă privind stârpirea ciorilor”.

Situația este și mai gravă având în vedere că în parcul din Turda Nouă se află și grădinița „Poiana cu castani”.

Din nefericire, toate aleile din parc sunt pline de fecalele păsărilor, iar mirosul este insuportabil, lucru reclamat și de oamenii care traversează parcul. Chiar în această dimineață (vineri, 15 septembrie), una dintre ciori, zăcea moartă în fosta fântână arteziană, lucru care demonstrează modul în care autoritățile locale au grijă de parc. Totuși, situația devine „tragic-comică” când vezi că la intrarea în parc stă un afiș pe care scrie că poți fi amendat, dacă îți plimbi câinele prin parc.

GURILE DE CANAL DE PE STRADA GHEORGHE BARIȚIU:

Una dintre problemele cartierului, despre care TurdaNews a mai scris, fără nicio rezolvare din partea celor care ar trebui să se ocupe de problemă.

Gurile de canal de pe trotuarul străzii Gheorghe Barițiu (de la școală spre Săndulești) sunt din bucăți de lemn sau, în cel mai bun caz, din tablă. Chiar ieri, unul dintre locuitorii de pe strada Barițiu a căzut într-o astfel de gură de canal, suferind mai multe zgârieturi și vânătăi la nivelul picioarelor.

De aproape doi ani, de când am realizat articolul legat de această problemă, nu s-a schimbat nimic.

Nu este treaba Primăriei să schimbe capacul gurilor de canal, însă ar putea face mai multe presiuni asupra celor care se ocupă de acest lucru, din moment ce acestea pun în real pericol sănătatea locuitorilor.

FÂNTÂNILE ARTEZIENE:

La începutul lunii trecute, Primăria Turda anunța că s-au reabilitat fântânile arteziene din Turda. Bineînțeles, reabilitate au fost fântânile din Parcul Teilor și din Parcul Central. Chiar dacă în Turda Nouă sunt două fântâni (au fost), niciuna nu este funcțională. La câteva zile de la reabilitarea fântânilor din parcurile din micro și centru, fântâna din parcul din Turda Nouă a fost demolată, iar cealaltă, aflată în părculețul de pe strada Nicolae Iorga, lăsată în aceeași situație ca și în trecut, semn că în Turda Nouă, lucrurile sunt lăsate să „meargă” de la sine.

ZILELE MUNICIPIULUI TURDA 2017

Autoritățile locale au organizat în acest an una dintre cele mai frumoase ediții ale Zilelor Municipiului Turda, cu foarte multe activități, pentru toate vârstele. Conform organizatorilor, au fost peste 60 de evenimente în tot orașul. În tot orașul, mai puțin în Turda Nouă, unde nu a fost organizat niciun eveniment de către conducerea municipiului. Nu punem la socoteală turneul de handbal, pentru că acesta a fost organizat de conducerea clubului de handbal, care nu este la primul an în care organizează turnee amicale puternice.

STAȚIILE DE AUTOBUZ:

Încă o dovadă a lipsei de implicare a autorităților locale în cartierul Turda Nouă sunt stațiile de autobuz. În afară de stația aflată la spitalul Municipal (direcția Turda Nouă – Micro), niciuna dintre stațiile de autobuz nu are un acoperiș sau orice fel de protecție a oamenilor împotriva ploii, vântului, ninsorii etc. Nu există protecție nici la stația din apropierea fostei Fabrici de Oale, unde stau în stație și elevii Colegiul Tehnic, când își termină cursurile. În următoarele stații nu există nicio protecție: stația Marele Alb, stația de peste drum de reprezentanța Dacia, stația de la Fabrica de Oale (direcția Turda Nouă – Micro), exclud din enumerare stațiile din direcția Micro – Turda Nouă, care niciuna nu are protecție, deoarece, teoretic, fiind capăt de linie, lumea nu prea așteaptă autobuzul, chiar dacă de la Spital până la reprezentanța Dacia este o distanță destul de lungă de parcurs pe jos.

DRUMURILE:

Chiar dacă drumurile nu sunt deloc la un nivel calitativ ridicat, nu am dorit să pun această problemă ca fiind una care ține exclusiv de Turda Nouă. În general, drumurile din Turda sunt extrem de proaste, chiar dacă lucrurile încep să se miște. Totuși, Primăria anunța, la mijlocul lunii iulie, că au fost acordați 31 de milioane de lei pentru reabilitarea diverselor obiective, banii acordați prin PNDL. Nici de data aceasta locuitorii din Turda Nouă nu au avut noroc, proiectele care includeau obiective din Turda Nouă nu au primit finanțare.

Discuțiile pot continua și pe seama modului în care a fost „împodobit” cartierul cu ocazia Crăciunului de anul trecut sau lipsa unor evenimente, indiferent de genul lor, din Turda Nouă. Un cartier care devine unul uitat de către administrația locală, iar exemplele de mai sus, nu fac decât să confirme acest lucru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: