marian morar
m install
nello construct

Premiera piesei „Ivona” a fost gustată din plin de publicul turdean (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen

În data de 31 ianuarie 2015, de la ora 19.00, Teatrul ”Aureliu Manea” Turda a prezentat o nouă premieră: ”Ivona, prințesă de Burgund”. Practic, a fost prima premieră a acestui an.

Biletele s-au epuizat cu mult înainte de eveniment și pe bună dreptate, piesa a fost a preciată la justa valoare de publicul turdean care a umplut până la refuz sala mare de spectacole a Teatrului „Aureliu Manea”.

IVONA, PRINȚESĂ DE BURGUND / scenariu și regia: Andrei Măjeri / scenografia: Irina Chirilă / distribuția: Flavia Giurgiu, Alexandra Dușa, Bianca Pintea, Ingrid Neacșu, Andrei Sabău, Valentin Oncu.

Spectacolul debutează cu actorii îmbrăcați în copii, Ivona fiind un copil dinafara grupului care intră în joc. Personajul nu comunică și, deși în original are câteva replici, regizorul Andrei Măjeri a preferat să păstreze pentru ea o singură replică, exceptând cele două momente solo în care cântă.

Potrivit lui Andrei Măjeri, „Ivona, prințesă de Burgund” este un text foarte greu de pus în scenă, chiar dacă are o doză de parodie. Au mai existat în România puneri în scenă a acestui text, însă nu în viziunea propusă de tânărul regizor, apreciază presa de specialitate.

"Trăim într-o societate forțată să se maturizeze. Actorii sunt cei care nu încetează niciodată să se joace. Ei rămân copii. Poveștile lor descrețesc frunțile și ne fac să râdem de ororile vieții.

Într-o lume cu prinți și prințese, un copil normal din ziua de azi și-ar putea găsi locul? Frumoasa Ivona pătrunde într-un spațiu de basm, plin de maniere și cabotini. Dorința lor criminală pompează rapid sângele prin venele palatului. Vom asista la un joc periculos în care, de la râs la plâns și înapoi, e doar un pas. (Ivona tace.)", spune Andrei Măjeri, regizorul piesei.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2