Azi:

Ora 09.45: Ziua Armatei, sărbătorită la Turda (zona catedralei).
Ora 12.30: Ziua Armatei, sărbătorită la Câmpia Turzii (monumentul din centru).
Ora 13.00: Volei, Divizia A2. CSM Câmpia Turzii - U Timișoara (sala sporturilor, Câmpia Turzii).

Disponibilizări suspendate la Mechel Câmpia Turzii

În cursul acestei săptămâni, pe ordinea de zi a unor discuţii din cadrul Mechel era şi disponibilizarea a circa 800 de angajaţi de la combinatul din Câmpia Turzii. 

Totodată, de mâine, sindicaliştii din combinat urmau să picheteze poarta 1, într-un protest care urma să se întindă pe durata a câteva zile, iar în 24 noiembrie urma să se organizeze un miting de amploare (s-au depus solicitări în acest sens, la Primăria din localitate).

Însă, ambele acţiuni au fost suspendate. Asta pentru că sindicatul din combinat a făcut o solicitare de negociere a noului contract de muncă, iar ruşii au acceptat propunerea. Intrarea în negocierea contractului colectiv de muncă nu le mai dă dreptul sindicaliştilor să organizeze acţiuni de protest, dar nici conducerii să mai disponibilizeze persoane. Nu este exclus ca acesta să fie un tertip folosit de sindicat, pentru a mai amâna preconizata reducere drastică de personal de la Câmpia Turzii.

Totuşi, perspectivele combinatului din localitate nu sunt deloc roz. Conform unor surse bine informate, ruşii ar mai fi interesaţi să rămână doar câteva luni la Câmpia Turzii, perioadă în care s-ar încheia leasingul pentru nişte utilaje noi, foarte scumpe. După aceea, vor lua utilajele şi vor închide combinatul!

Citeşte şi: Plângere penală la DNA împotriva grupului rus Mechel şi a AVAS!


Adaugă comentariu

Postati comentarii la subiect. Evitati cuvintele neconforme/vulgare, mesajele violente/rasiste/xenofobe, acuzatiile neargumentate si atacurile obsesive la persoana.


Codul de securitate
Actualizează

ziare