m install
petlinii
nello construct

Vin banii pentru conversia profesională a disponibilizaților de la Mechel

zamblau eugen
floris

TurdaNews anunța la începutul lunii septembrie că cele 3,5 milioane de euro destinate reconversiei profesionale a disponibilizaților de la Mechel, ajung la destinație în curând.

Iată că acum, comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, astăzi, raportul eurodeputatului PMP Siegfried Mureşan, prin care vor fi alocați banii.

Conform unui comunicat remis Mediafax, finanţarea, provenită din Fondul European de Ajustare la Globalizare, va contribui la implementarea unor măsuri de conversie profesională, mentorat la locul de muncă sau stagii pentru 1.000 dintre persoanele care au rămas fără locuri de muncă după ce grupul rus Mechel a decis să sisteze activitatea în România, în anul 2012.

Fondurile vor ajunge în România după ce plenul Parlamentului va aproba acest raport în sesiunea plenară din 15-18 septembrie şi după votul în Consiliul de miniştri.

Banii vor fi folosiți pentru înființarea combinatului social, unde vor lucra pentru început aproximativ 250 de foști angajați ai Mechel.

Conform ultimelor date, de programul Întreprinderii Sociale nu vor beneficia doar 743 de persoane disponibilizate în 2012, ci 1.000 de foști angajați ai combinatului din Câmpia Turzii.

Începerea producţiei se va face în domeniul textil, iar până la finele anului ar trebui să demareze şi producţia unor obiecte din lemn şi metal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: