Live Video
 

maxiprest mai2018

Vor fi eliminate plăţile anticipate în contul impozitului pe venit

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind măsuri fiscal-bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, prevede ca plăţile anticipate în contul impozitului pe veniturile realizate din activităţi economice de persoane fizice vor fi eliminate urmând să fie instituit un singur termen de plată.

 

Alte modificări cuprinse în proiectul de act normativ vizează excluderea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală din sfera veniturilor din activităţilor independente, dar şi faptul că opţiunea privind redirecţionarea a 2% din impozitul anual pe venit către entităţi non-profit poate rămâne valabilă doi ani fiscali consecutivi.

De asemenea, este prevăzută reducerea numărului de declaraţii depuse de persoanele fizice care realizează activităţi economice sau unele categorii de venituri de la 7 formulare la unul singur, respectiv Declaraţia unică, care va cuprinde toate informaţiile necesare privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate. Declaraţia unică se depune până la data de 15 martie a anului următor celui de realizare a veniturilor, termen până la care se efectuează şi plata impozitului, în majoritatea cazurilor. Prin excepţie, pentru anul în curs termenul de depunere este 15 iulie.

Proiectul prevede şi un sistem de bonificaţii pentru depunerea on-line a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale până la 15 martie 2018, constând în acordarea unei reduceri de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019. De asemenea, pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe venit se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit anual estimat, plătit integral până la data de 15 decembrie 2018.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...