m install
petlinii
nello construct

Dezbatere la Turda pe tema noilor prevederi legislative din învățământ (VIDEO)

floris

Joi, în sala mare a primăriei Turda a avut loc dezbaterea: „Propunerile Institutului de Științe ale Educaţiei privind modificarea programei de studiu pentru clasele V-VIII”. 

Printre invitați s-au numărat deputatul Radu Zlati și inspectorul școlar Hadrian Arion, primarul Tudor Ștefănie, calitatea de amfitrion revenindu-i prof. univ. dr. Călin Felezeu, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, consilieri locali.

Institutul de Științe ale Educației, unitate conexă Ministerului Educației, a realizat 3 versiuni ale planului cadru pentru gimnaziu, toate considerate un adevprat dezastru de către interlocutori!

Cadrele didactice din Turda au luat partea la dezbatere în speranța că părerea celor direct implicați este foarte importantă în contextul în care propunerile amintite pot duce la modificări substanțiale în structura disciplinelor de studiu la nivel gimnazial.

Prov.univ.dr. Călin Felezeu a amintit doar două din marile nemulțumiri generate de noile prevederi din domeniu și anume: eliminarea disciplinei istorie, dar și a limbii latine din programa școlară.

„Ceea ce va însemna că la nivelul Uniunii Europene vom fi singurul stat în care nu se va mai preda latina, cu atât mai mult cu cât mulţi termeni utilizaţi azi au terminologie latină sau greacă, asta dincolo de faptul că limba română se revendică a fi o limbă de origine latină” susține Felezeu.

La rândul său, Radu Zlati nu este de acord cu cele trei propuneri de plan cadru şi chiar îi acuza pe miniştri tehnocraţi că au început „să dea bâlbe”, referirile fiind făcute cu precădere la ministrul Adrian Curaj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: