marian morar
m install
nello construct

Proiect de mediu la CNMV Turda, în colaborare cu Rotary (Video)

zamblau eugen

Astăzi, în Sala Festivă a Colegiului Național „Mihai Viteazu” din Turda, s-a dat startul unui proiect de mediu al CNMV, organizat în colaborare cu Rotary. În cadrul evenimentului, mai mulți elevi din cadrul CNMV au prezentat imagini sugestive, cu modul în care omul acționează negativ asupra mediului. De asemenea, au luat cuvântul profesorii coordonatori din cadrul proiectului.

Principalele obiective ale proiectului sunt investigarea orizontului local pentru a evidenția efectele negative ale intervenției omului asupra mediului, elaborarea unui plan de acțiuni concrete pentru a modifica într-un mod pozitiv relaționarea cu mediul, precum și implementarea unui sistem de colectare a deșeurilor pe tipuri de materiale în cadrul instituției de învățământ, care să genereze un comportament prietenos cu mediul în rândul elevilor.

CNMV va colabora cu mai multe instituții publice în cadrul acestui proiect, precum și mass-media, TurdaNews fiind colaborator în cadrul acestui proiect.

De coordonarea acestui proiect se ocupă: prof. Ligia Mînican (biologie), prof. Gabriela Iosof (geografie), prof. Viorica Felezeu (științe socio-umane), prof. Marinela Savu (istorie) și prof. Cristina Moldovan (engleză)

Proiectul se va întinde pe mai multe luni și va cuprinde mai multe etape.

Etapa 1 (20.02 – 24.02):

„Omul, singura ființă care își distruge habitatul?” – constă într-un focus grup și se va desfășura în cadrul CNMV.

Obiectivul acestei etape este lansarea propriu-zisă a proiectului, cu folosirea de imaginii sugestive pentru a arăta modul negativ în care omul relaționează cu mediul.

Etapa 2 (27.02 – 31.03):

„Folosește-ți puterea minții” – elevii vor posta pe un panou diferite mesaje prin care să arate modul în care pot ajuta la realizarea proiectului, ce pot da ei mediului în schimbul resurselor, faptele lor concrete etc.

Etapa 3 (în permanență):

„Dăruind, vei dobândi!” – acțiuni concrete de colectare selectivă, elevii predând materialele colectate centrelor de reciclare. De asemenea, elevii și profesorii se vor implica în acțiuni de înfrumusețare a spațiilor unde își desfășoară activitatea (de studiu sau de recreere).

Etapa 4 (20.02 – 15.03):

„Harta de monitorizare a deșeurilor” – elevii claselor participante  se vor deplasa în zonele indicate și vor realiza fotografii pentru a ilustra starea colectării deșeurilor. De asemenea, vor realiza și interviuri cu cetățenii din zonele respective, pentru a stabili nivelul de conștientizare a problemei deșeurilor.

Etapa 5 (1.03 – 1.06):

„Transmite mai departe” – vor fi alcătuite mape care vor include fotografii care surprind starea colectării deșeurilor. Aceste mape vor fi trimise tuturor colaboratorilor proiectului. De asemenea, vor fi organizate mai multe acțiuni de conștientizare a importanței protecției mediului.

Etapa 6 (în permanență):

„Am adoptat un spațiu verde!” – elevii vor desfășura acțiuni concrete de îndepărtare a deșeurilor și vor avea acțiuni de promovare a ideilor prietenoase față de mediu.

Etapa 7 (01.06 – 15.06):

„Regulamentul cetățeanului responsabil” – vor avea loc dezbateri cu elevii, profesorii și părinții pentru un management mai bun al deșeurilor. Se va redacta și un „Regulament al cetățeanului” care va cuprinde reguli de comportament responsabil.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2