marian morar
m install
nello construct

The Da Vinci System organizează prima competiție regională de dezbateri la Turda!

zamblau eugen

În data de 22 iulie, la Colegiul Național Mihai Viteazul, va avea loc prima competiție de dezbateri academice din Turda! Finala competiției regionale Transylvania Debate Showdown va avea loc în Sala Mare a Primăriei Turda și va fi deschisă tuturor dornicilor de dezbateri.

 

Dezbaterile academice sunt dezbateri echilibrate dintre o echipă a guvernului, pro temei în discuție, și o echipă a opoziției, contra temei în discuție. Acest tip de dezbateri a reprezentat un subiect important pentru asociația The Da Vinci System, un ONG format din tineri, care are ca și scop dezvoltarea tinerilor atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pentru a promova dezbaterile academice la nivelul regiunii, tinerii Da Vinceri s-au hotărât să organizeze prima competiție de dezbateri academice regională la Turda.

La aceasta vor participa echipe dornice de a câștiga trofeul Transylvania Debate Showdown 2017 din Cluj, Turda și Deva. Temele abordate, numite moțiuni în sfera dezbaterilor academice, au fost propuse de echipa de adjudecare, formată din Leonardo-Mihai Mărincean, care a fost pe același post la multe competiții naționale și internaționale, și Andreea Bărnuț, tot în echipa de adjudecare la o multitudine de competiții naționale.

Moțiunile pe care vor juca echipele sunt pe anularea brevetului în domeniul farmaceutic, și pe metodele de acționare ale ONU. Pe lângă aceste subiecte care sunt pregătite de către tinerii debateri de acasă, va mai exista și o moțiune impromptu, adică aflată pe loc. După aflarea moțiunii, echipele au la dispoziție o oră pentru a-și structura cazul. Meciurile vor fi arbitrate de către Andreea Bărnuț, Leonardo-Mihai Mărincean, Horațiu Potîrniche, Miruna Urcan, Alexandra Puiu, Patricia Ciocan, Ovidiu Damian, Andra-Laura Vancea și Tudor Suciu.

Partenerii instituționali care au ajutat la crearea acestui eveniment sunt: Primăria Turda și Colegiul Național „Mihai Viteazul”, parteneri fără de care acest eveniment nu ar fi putut lua amploare, precum și Școala Gimnazială „Ioan Opriș” și Liceul Teoretic „Pavel Dan”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2