Live Video
 

maxiprest mai2018

O elevă de la Liceul ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, studiază democrația participativă la Universitatea statului Arizona

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Eleva Milena Gal și directorul Liceului Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, Cristina Popa, participă în aceste zile la o conferință internațională organizată de Universitatea statului Arizona - Tempe, Phoenix (SUA), a cărei tematică este democrația participativă și bugetarea participativă.

 

Practic, discuțiile se axează pe noile instrumente ale democrației participative.

”Conferința este concepută pentru a împărtăși constatările cercetării, pentru a se angaja în discuții provocatoare și semnificative, pentru a facilita învățarea de la instituții și din eșecuri și este inspirată de abordări, strategii, politici, instrumente și practici inovatoare. De exemplu, la conferință participă, de asemenea, o echipă reprezentând Colegiul Phoenix Union High School (PUHSD). Fiind unul dintre cele mai mari districte liceale din țară - care deservește peste 27.000 de studenți cu aproape 3000 de angajați - PUHSD oferă mai multe clase, programe mai specializate, mai mult sprijin și mai multe oportunități decât orice alt district școlar. PUHSD a fost primul district școlar din S.U.A., care a realizat bugetarea participativă a școlii cu fonduri de nivel regional.

În anul școlar 2017-2018, 10 licee publice vor decide în mod direct cum să cheltuiască mai mult de 55000 USD.”, au precizat organizatorii.

Participarea Milenei Gal nu este deloc întâmplătoare, ea dorind să devină studentă a acestei universități, după absolvirea celor 12 clase la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, după cum ne-a precizat tatăl ei, Avram Gal, președintele ALDE Câmpia Turzii.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...