m install
petlinii
nello construct

Un elev turdean, medaliat cu bronz la Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători, de la Belgrad!

floris

Un elev din clasa a XI-a A, de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" din Turda, a reuşit să câştige medalia de bronz la a 2-1 ediţie a International Conference of Young Scientists de la Belgrad!

Performanţa lui Raul Chiorean s-a datorat unei lucrări cu titlul “Analiza Pareto a morţilor infantile in Romania”, prin care se propune identificarea deciziilor corecte de reducere a morţii infantile în România.

Practic, pornind de la principiul lui pareto, conform căruia 20% din probleme au 80% din impact, elevul turdean a încercat să găsească soluţii, prin elelemnte de analiză matematică superioară, la problema morţii infantile în România. Raul Chiorean a fost coordonat de prof. Gheorghe Lobonţ.

Anul trecut, acelaşi elev a cucerit medalia de bronz la aceeaşi Conferinţă Internaţională, însă la Biologie! Atunci, elevul turdean a participat alături de Alexandra Mustea, fiind coordonaţi de prof. Ligia Mînican. Ei au prezentat lucrarea “Poluarea luminoasă-lumina între bine și rău”, în care au arătat influenţa luminii artificiale (iluminatul stradal) asupra creşterii şi dezvoltării plantelor.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: