m install
petlinii
nello construct

Atac informatic violent pe serverul TurdaNews, sâmbătă seara

zamblau eugen
floris

În cursul zilei de sâmbătă s-au desfăşurat mai multe atacuri concertate pe serverul TurdaNews, cu scopul de a-l scoate din uz şi de a face indisponibil site-ul TurdaNews.

După ce în cursul zilei au existat momente în care site-ul se încărca cu întreruperi, datorită atacului concertat, în cele din urmă, spre seară, serverul a cedat în faţa amplorii atacului şi a fost nevoie de câteva ore pentru a remedia problema, din data center, şi pentru a lua măsuri împotriva atacului informativ.

Atacul vine la doar o săptămână după ce un atac similar a fost raportat din data center, în 15 noiembrie 2013, când însă serverul nostru a rezistat (citeşte AICI).

Atacul informativ a fost de tip DDoS, cu multiple solicitări de date, în paralel. Acest gen de atac, bine concentrat, are ca scop blocarea site-ului pentru cititorii obişnuiţi. Atacul informativ vine într-o perioadă în care TurdaNews a fost supus unor presiuni, din cauza unor articole publicate. Societatea care editează TurdaNews investeşte cei mai mulţi bani, din media locală, pentru găzduirea şi protecţia site-ului, tocmai pentru a face faţă, pe cât posibil, atacurilor răuintenţionate la adresa site-ului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: