marian morar
m install
nello construct

Audiențele online locale pe luna octombrie 2014: TurdaNews, lider absolut, în luna campaniei electorale!

zamblau eugen

Site-ul TurdaNews a câștigat detașat lupta audiențelor pe durata lunii octombrie 2014, care a coincis cu campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an. Cu un total de 51.297 de vizitatori unici, TurdaNews este cel mai citit site de știri locale din zona municipiilor Turda – Câmpia Turzii.

De notat că din această lună, trei site-uri locale au decis să-și facă publice audiențele (inTurda.ro, Ziar15minute.net și TurdaLive.ro), ceea ce este un lucru bun. Însă, două din aceste site-uri au rezultate dubioase în ceea ce privește audiența reală, în cazul ambelor observându-se o tendință de ”umflare” a numărului de vizitatori unici, cu ajutorul unor așa-zis ”vizitatori” care nu au nici o legătură cu zona audienței (clickuri plătite). În cazul ambelor, procentele cititorilor din România sunt extrem de mici.

De exemplu, în cazul site-ului Ziar15minute.net, numărul cititorilor din România, în cursul zilei de ieri, a fost de doar 36,22% (!), înregistrându-se cititori din China, Indonezia, Brazilia, Thailanda, Coreea de Sus, Hong Kong etc, care nu au nici o legătură cu potențialul public căruia i s-ar adresa publicația, ridicând astfel serioase privind tendința de fraudă a datelor vizitatorilor unici.

Un alt caz este cel al colegilor de la TurdaLive.ro, care sunt în aceeași situație. Ieri aveau 44,31% cititori din China, în timp ce din România erau abia 36,84%! Azi, același site înregistrează 61,28% cititori din China și doar 20,33% din România, dintr-un total de 1.444 de vizitatori unici înregistrați până la această oră.

Oarecum, în aceeași situație se regăsește și site-ul AfaceriArdelene.ro, în cazul căruia cititorii din zona Turda – Câmpia Turzii reprezintă sub 4% din numărul total al vizitatorilor site-ului, ridicând și în cazul acestui site suspiciuni privind corectitudinea vizitatorilor unici.

Adevăratul top al audienței locale

Tocmai de aceea, pentru ca datele privind audiența să reflecte cât mai corect adevărul, topul oferit de noi, cu ajutorul Trafic.ro, face referire la datele suplimentare privind proveniența cititorilor. Facem precizarea că aceste date sunt furnizate de Trafic.ro, prin intermediul unui partener, iar numărul cititorilor unici proveniți dintr-o localitate nu reflectă 100% numărul real de cititori (cititorii care intră de pe telefon mobil, de exemplu, sunt înregistrați ca fiind cititori din București, de exemplu), însă aplicându-se tuturor același filtru, rezultatele topului sunt fidele realității.

Pe de altă parte, aceste date sunt în funcție de PC-uri/terminale, audiența totală putând fi mai mare, în condițiile în care de la un PC pot accesa publicațiile mai multe persoane.

Vă redăm mai jos topurile pe localități, precum și topul general pe zona celor două municipii.

TOP Turda:

1. TurdaNews.net – 10.469 cititori

2. Ziarul21.ro – 2.439 cititori

3. TurdaLive.ro* – 1.717 cititori

4. AfaceriArdelene.ro – 1.396 cititori

5. inTurda.ro*** – 734 cititori

6. Ziar15minute.net** – 455 cititori

TOP Câmpia Turzii:

1. TurdaNews.net – 4.046 cititori

2. Ziarul21.ro – 1.205 cititori

3. AfaceriArdelene.ro – 371 cititori

4. Ziar15minute.net** – 354 cititori

5. TurdaLive.ro* – 325 cititori

6. inTurda.ro*** – 87 cititori

TOP General:

1. TurdaNews – 14.515 cititori

2. Ziarul21.ro – 3.549 cititori

3. TurdaLive.ro* – 2.042 cititori

4. AfaceriArdelene.ro – 1.767 cititori

5. inTurda.ro*** – 821 cititori

6. Ziar15minute.net** – 809 cititori

* – site-ul a fost monitorizat timp de 16 zile în luna octombrie

** – site-ul a fost monitorizat timp de 9 zile în luna octombrie

*** – site-ul a fost monitorizat timp de 21 de zile în luna octombrie

Notă: Toate datele pe baza cărora s-au realizat aceste topuri sunt publice!

Concluzii

Site-ul TurdaNews are, de departe, cea mai mare audiență la nivelul municipiilor Turda și Câmpia Turzii, atât separat, cât și la total. Diferența este foarte mare, toate celelalte site-uri la un loc neajungând la jumătate din audiența TurdaNews.

Site-ul TurdaLive.ro are o tendință de poziționare în lupta pentru locul 2 în topul audiențelor, cu cei de la Ziarul 21 (care reprezintă interesele mai multe site-uri: AgoraMedia.ro, TurdaInfo.ro, AriesTV.ro, care nu dețin audiență proprie). O altă luptă este cea pentru locul 4, unde Ziar 15 Minute poate intra în competiție cu cei de la Afaceri Ardelene.

Site-ul inTurda.ro demonstrează că a eșuat în ceea ce privește conceptul editorial, audiența fiind extrem de mică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2