Live Video
 

maxiprest mai2018

Declaraţie-şoc: "Pentru noi, Roşia Montană e ca şi Cernobîlul!"

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Consilierul PDL Câmpia Turzii, Gheorghe Stănilă, a făcut azi o declaraţie-şoc în plenul şedinţei de Consiliu Local, spunând că "pentru noi, Roşia Montană e ca şi Cernobîlul!" şi apreciind că printre cei mai afectaţi vor fi cei care locuiesc pe malurile Arieşului.

Stănilă a spus că extragerea aurului cu ajutorul cianurilor este un pericol pentru mediu şi va fi un adevărat "dezastru ecologic". "Trag acest semnal de alarmă pentru cei mai tineri, să se implice, pentru că ei vor fi cei afectaţi în viitor", a declarat Gheorghe Stănilă.

Consilierul PSD a intervenit şi el la subiect, sugerând că aceasta este o problemă pe care PDL-ul trebuie s-o rezolve în interiorul partidului, pentru că preşedintele Traian Băsescu este cel care insistă pentru pornirea acestui proiect de extracţie a aurului.

Ce s-a întâmplat la Cernobîl?

Pe data de 26 aprilie 1986, în fosta Uniune Sovietică, Reactorul 4 al centralei Nucleare de la Cernobîl a explodat provocând un incendiu care a durat 10 zile, în timpul căruia în atmosferă au fost eliberate cantităţi imense de substanţe radioactive.

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...