marian morar
m install
nello construct

Garda de Mediu, noi atribuţii de control

zamblau eugen

Un proiect de hotărâre de Guvern aflat în consultare publică la Ministerul Mediului oferă noi atribuţii Gărzii Naţionale de Mediu. Va avea dreptul să verifice, ca autoritate publică a statului, orice persoană fizică sau juridică în domeniul respectării condiţiilor de mediu. Comisarii vor putea efectua verificări pe timp de zi sau noapte şi chiar în trafic, vor putea solicita orice fel de document de la firme şi vor putea dispune şi suspendarea activităţii sau sigilarea instalaţiilor.

Pentru a acoperi noi atribuţii, se va angaja personal şi instituţia va fi reorganizată.
GNM este un corp specializat de inspecție și control, iar comisarii sunt funcționari publici numiți în funcții publice specifice, în conditiile legii, care pot lua măsuri de sancționare, de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţii în domeniul de competență sens în care menționează în procesul-verbal măsurile de conservare/ valorificare luate în privința acestor bunuri, de suspendare/ încetare a activității ca urmare a poluarii și deteriorării mediului sau pentru nerespectarea condițiilor impuse prin actele de reglementare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului și a măsurilor stabilite în notele de constatare și în rapoartele de inspecție și control.
Personalul GNM cu atribuţii de control este învestit cu autoritatea publică a statului, pe timpul şi sau în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor, precum şi a obligaţiilor de serviciu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2