marian morar
m install
nello construct

Turdeanul Fuego îi dă o lecţie de bun simţ solistului de la Vama, Tudor Chirilă, după ce acesta din urmă a făcut mişto de mama lui Fuego!

zamblau eugen

Într-un concert recent, Tudor Chirilă a făcut unele remarci la adresa mamei lui Fuego, alias Paul Surugiu, cu scopul de a-şi amuza publicul.

"Pentru măicuţa lui Fuego, vă rog frumos, un moment de recu… de linişte! O să cântăm piesa «Perfect» în stilul lui Fuego. Din respect pentru un mare artist, trebuie să acceptaţi. (…) El aşteaptă de la măicuţa lui izbăvire. Eşti bun, băiatule, te iert! Perfeeect, aşa a intrat tehnicianul Grasu' cu cuţitul peste mama lui Fuego. (…) Tare aş vrea să ştiu ce a primit măicuţa lui Fuego de Mărţişor", a spus Chirilă înainte de a părăsi scena, citat de Cuget Liber.

Vezi mai jos înregistrarea video făcută de cei de la Ring:

Reacţia lui Fuego, contactat de ziarul Ring, a fost o adevărată lecţie pentru Tudor Chirilă.

"Am încercat, pe parcursul timpului, să mă păstrez departe de afirmaţiile legate de colegii mei, de activitatea lor, cu atât mai puţin de felul în care aleg să se înfăţişeze în faţa publicului. Nu ştiu foarte multe despre ieşirea lui Tudor Chirilă, care probabil e o scăpare firească a unui om spontan, cu fire ludică. Personal, nu îl cunosc, dar îl apreciez pentru determinarea de care a dat dovadă, menţinându-se în prim-plan artistic (…).Pot spune doar că provine dintr-o familie de seamă, fiind un actor talentat al Teatrului de Comedie, îmbinând ambele componente foarte abil. Am urmărit-o pe mama sa, celebra actriţă Iarina Demian, în nenumarate spectacole, atât în roluri sclipitoare în faţa scenei, cât şi în calitate de regizor de seamă. De tatăl sau, renumitul jurnalist Ioan Chirilă, un simbol al domeniului, mă leagă amintiri speciale, cunoscându-l în cadrul emisiunii «Ceaiul de la ora 5», la debutul meu, unde am fost invitat chiar de dânsul. Am toată stima pentru această familie de profesionişti din care face parte şi Tudor şi cred că, prin toată munca depusă în timp, a reuşit să menţină standardele impuse de părinţii săi, devenind, la rându-i, un simbol al generaţiei sale. Umorul ne poate salva pe toţi când e făcut fără intenţii maliţioase, cu bun-simţ şi spirit liber. Muzica e cea care ne poartă pe toţi în viaţă şi cea care, în cele din urmă, va judeca vorbele", a spus Fuego, citat de ziarul Ring.

Ulterior reacţiei lui Fuego, Chirilă şi-a cerut scuze!

După ce Fuego a dat o lecţie de bun simţ, într-o situaţie în care alţii ar fi exploatat-o pentru a face un mare tărăboi şi a ieşi astfel în evidenţa publicaţiilor şi emisiunilor mondene, Tudor Chirilă şi-a cerut scuze prin intermediul unei postări pe blogul său:

„Folosesc acest spaţiu pentru a prezenta public scuzele mele domnului Paul Surugiu cunoscut şi sub pseudonimul Fuego. Fac acest lucru pentru că am derapat de la un comportament pe care la rândul meu am încercat să-l impun de-a lungul timpului. Nu am considerat niciodată ortodoxă maniera de a specula excesiv comic pe seama diverselor personalităţi publice. Pamfletul agresiv nu a fost vreodată instrumentul meu preferat. Cu atât mai mult, deci, regret ieşirea mea din concertul de vineri.

Se impun nişte precizări, totuşi. Adesea, în concertele noastre alegem să pastişăm diverse genuri muzicale interpretând câte o piesă Vama în genurile vizate, bineînţeles un efect hazliu. Muzica domnului Surugiu se înscrie într-un astfel de gen fără ca asta să însemne o minimalizare a genului în sine. În definitiv umorul se naşte din suprapunerea unor paradigme sociale sau morale antagonice.

La capitolul sensibil mama aş vrea să menţionez că nu am avut niciun moment intenţia de  a o ataca pe mama domnului Surugiu, o persoană despre care nu ştiu nimic, al cărei prenume nici măcar nu îl cunosc. Referirea mea a fost mai degrabă la mama arhetipală care s-a născut prin frecventa menţiune în cântecele domnului Surugiu, devenind un soi de mamă ideală la care ascultătorii sunt invitaţi să se raporteze. Desigur această explicaţie nu justifică şi nici nu scuză momentul de vineri seara ci doar încearcă să nuanţeze semnificaţia atribuită gestului.

Nu în ultimul rând aş vrea să-i mulţumesc domnului Surugiu pentru lecţia pe care mi-a oferit-o printr-o atitudine elegantă, care l-a poziţionat deasupra oricărui conflict ( spre dezamăgirea unei părţi a presei). Acest spirit anti-revanşard ar trebui să contamineze mai des viaţa publică de la noi pătată grav prin degradarea dialogului sau abandonul definitiv al normelor de bun simt. Din păcate vineri seara am alunecat şi eu în această situaţie condamnabilă.

Nu-mi rămâne decât să-mi însuşesc lecţia domnului Surugiu, să învăţ din ea şi să-i prezint din nou scuzele mele”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2