marian morar
m install
nello construct

OT-PSD Cluj: Obrăznicia bugetarului liberal Mihai Seplecan îl costă cel puțin o explicație!

zamblau eugen

Tinerii social-democrați nu și-au propus să se angajeze într-un ping-pong politic cu domnul Mihai Seplecan, însă obrăznicia semaforizantă a domniei sale asmute curiozități, provoacă reacții și invită la explicații.

Ar merita explicată, spre exemplu, o secvență din FIȘIERUL 000 CONTABILITATE, intitulat „CONTRIBUȚII” DIN „CAMPANIE LOCALE 2012”, ce figurează în agenda cabalistică pe care consilierul Răzvan Pop o păstra în computerul personal și care contoriza toate sumele încasate de la diverși oameni de afaceri și politicieni cu prilejul campaniei locale din 2012. Este vorba, mai precis, de secvența marcată cu numele Mihai Seplecan, în dreptul căruia apar sumele de 15.750 lei și 3.000 euro, justificate ulterior de acesta pe baza veniturilor de director la Hidroserv, funcție pe care, surpriză (!), n-o deținea încă la acea dată:

„Nerușinarea domnului Seplecan îl costă cel puțin un răspuns! Care a fost sursa de venit a bugetarului liberal în perioada la care facem referire (mai 2012), cei aproximativ 30.000 lei fiind o suma deloc neglijabilă (veniturile provenite de la primăriile Țaga, Sânpaul și Sânmărtin pentru asistență juridică precum și cele de la Consiliul Județean fiind în cuantum de aproximativ 2.000 lei/lună – sursă: declarație de avere la sfârșit de mandat 2008-2012 – click aici!). Care a fost rațiunea acelei finanțări ce figurează în agenda consilierului personal al președintelui Horea Uioreanu și prin ce metodă s-au remis acele fonduri. Din prețuire deosebită pentru clujeni, obraznicul bugetar liberal Mihai Seplecan trebuie să răspundă nemijlocit, coerent!”,a declarat Horia Nasra, președintele TSD Cluj-Napoca.

TSD insistă asupra faptului că finanțările cu pricina s-au făcut în perioada campaniei electorale din primăvara anului 2012, interval în care domnul Seplecan nu îndeplinea funcția de director de dezvoltare la HIDROELECTRICA-SERV S.A , așa cum avea să pretindă: „Dacă vă uitaţi în declaraţiile mele de avere, lumea mă judecă că am fost director la Hidroserv, că am câştigat 80 de milioane pe lună. Deci eu cred că pot justifica acea sumă. Vă voi justifica suma dacă voi fi întrebat faţă de cineva, cândva. Am vrut să vă arăt că eu dintr-un salar jumate aş fi putut acoperi această sumă", afirma Mihai Seplecan pentru un cotidian local la 8 august 2014.

Neconcordanța ce ne îndreptățește să cugetăm asupra caracterului veridic, în general, al afirmațiilor domnului Seplecan, poate fi probată accesând declarația de avere înregistrată cu nr. 1235/74/09.07.2012 la încheierea mandatului de consilier județean, din care reiese impotența financiară, la acea dată, a cetățeanului în discuție.

Găsim nimerit să mai semnalăm o firavă și interesantă coincidență, și anume că, exact în acea perioadă, societatea lui Gabriel Moldovan, consilier local PNL Gilău și apropiat al președintelui interimar de weekend alConsiliului Județean, Mihai Seplecan, izbutea să „agațe” un supercontract cu RAADPP Cluj, prin care regia achiziționa 70 de arbori tuia piramidală, 170 de metri cubi de pământ vegetal, 50 kg de gazon, 507 arbuști buxus, 40 de metri cubi de turbă, 5 bucăți de ienupăr, pavaje, piatră cubică, două bănci, un balansoar, borduri și multe alte ștrengării. Oare liderii PNL susțineau campania electorală cu bani din încrengături PDL?

Nu intenționăm să-l intimidăm ori să-l reducem la tăcere pe domnul Seplecan. Dimpotrivă.  Dorim să-i stârnim apetitul pentru comunicare. Pentru o comunicare coerentă și argumentată, epurată de elucubrațiile cu care domnia sa obișnuiește să trateze problemele sociale, politice ori economice ale județului Cluj.”, a declarat Cătălin Croitoru, secretarul-general TSD Cluj-Napoca.

Biroul de Presă

PSD Cluj

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2