m install
petlinii
nello construct

Citește ce fac parlamentarii clujeni pentru refacerea sistemului de irigații din zona Turda-Câmpia Turzii!

floris

Parlamentarii PSD Cluj susţin refacerea sistemului de irigaţii din zona Turda – Câmpia Turzii, sistem construit între anii 1968 şi 1972 pe râul Arieş, pe o suprafaţă de teren de 5.720 hectare, în localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda, teren care astăzi, în cea mai mare parte, nu este utilizat.

 

Cristina Burciu: “În 2017 alături de colegul meu, deputatul Horia Nasra, am depus două întrebări care au avut ca subiect acest sistem de irigaţii, extrem de important pentru zona Turda – Câmpia Turzii. Refacerea sistemului este importantă în contextul în care zona, în cel mai scurt timp, va fi şi un nod de autostrăzi în inima României. Cu siguranţă că în 2018, alături de colegii parlamentari social-democraţi de Cluj vom continua să susţinem refacerea sistemului de irigaţii”.

Ilea Vasile “România beneficiază de un real potențial agricol de producție, care dacă este folosit la capacitate maximă, poate susţine necesarul de hrană pentru români. Judeţul Cluj poate fi un reper important pe harta agricolă a României şi ne propunem ca în 2018 să vă aducem cel puţin o veste bună în privinţa refacerii sistemului de irigaţii din zona Turda – Câmpia Turzii”.

Cornel Itu: “În acest moment mii de hectare de teren zac neutilizate. Binenţeles, cauzele acestui abandon sunt cuprinzătoare iar absenţa vinovăţiilor este evidentă, asemănătoare altor degradări din perioada anilor `90. Din zonă au dispărut treptat sau sunt degradate, staţia de pompare, canalul principal de aducţiune a apei, staţiile secundare, conductele îngropate şi canale de irigare şi hidranţi. Refacerea sistemului de irigaţii în această zonă este justificată şi necesară şi din cauza situaţiei dificile cu care se confruntă agricultorii în urma scăderii nivelului apelor freatice, creşterii fenomenului de secetă şi din cauza reducerii cantităţilor de precipitaţii căzute în ultimii zece ani, în special în perioadele de vegetaţie maximă a culturilor”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: