marian morar
m install
nello construct

Ce trenduri mai au tinerii din Câmpia Turzii

zamblau eugen

Majoritatea adolescenților, cetățeni ai municipiului Câmpia Turzii din zilele noastre, nu par a fi deloc departe de o adaptare a „Sex & Drugs & Rock & Roll Manele”. Ar putea părea exagerat, dar există în rândul tinerilor câteva trenduri care îi expun unor riscuri mai mult sau mai puțin asumate. Am avut ocazia de a asista involuntar la asemenea evenimente de care acești tineri se pare că sunt mândri și într-o continuă tendință de afirmare, am putea spune.

Legale ilegale sau drogurile în general, sunt testate/încercate pentru prima dată dintr-un interes provocat de anturajul din care fac parte, fiind un exemplu de „așa nu”, care se dovedește a fi interesant pentru ei. Nu de puține ori s-a afirmat teoria cu „tot ce este interzis ne tentează”. Așa este și în acest caz. Se consideră că acest motiv este principala cauză pentru care tinerii se droghează, iar problemele în familie, depresiile și alte cele sunt mai cu seamă scuze pentru demersurile lor.

Consumatorii și comercianții variază cu vârste cuprinse între 14 și chiar 30 de ani, indiferent de statutul lor social; în ciuda încercărilor autorităților de a stopa consumul și comercializarea substanțelor de acest gen, traficul a crescut îngrijorător în ultima vreme. Potrivit unor consumatori, unii au fost prinși în fapt și au scăpat, poliția neavând ce să le facă, spun ei. Deoarece sunt accesibile și la îndemână, aceștia se simt încurajați să consume chiar dacă nu cunosc o sursă anume de unde să-și procure droguri. Întotdeauna se găsește un om cheie care să-i pună în legătură cu un distribuitor. Etnobotanicile sunt substanțele cele mai consumate de pe piața locală.

De-a lungul anilor s-au desfășurat la nivel local campanii anti drog care nu s-au dovedit a fi eficiente. În perioada școlii se estimează o creștere a consumului de substanțe, în comparație cu lunile de vacanța de vară. Cele mai frecvente locuri unde aceștia se droghează sunt în zona râului Arieș, în berc sau căile ferate, nefiind excluse străzile cu trafic scăzut, în jurul liceelor ori chiar la ei acasă.

Sexul în mașină și prostituția. Ar fi imposibil ca la o plimbare prin berc să nu fi găsit aruncat pe jos cel puțin un prezervativ folosit sau ambalaje. În urmă cu ceva timp, accesul în berc cu autoturismul nu era limitat ca și acum, iar la lăsarea întunericului nenumărați tineri au fost surprinși făcând sex în mașină, dar nici acum nu se lasă mai prejos. În căutare de noi experiențe sau pur și simplu lipsa unui loc adecvat unde ar putea face sex, pentru tineri pare a fi un trend în a face sex în locuri publice.

Orice tânăr “de gașcă” dacă este întrebat pe unde își desfășoară prostituatele activitățile, va ști să răspundă. Nu e de mirare că practicarea celei mai vechi meserii din lume este o afacere și în Câmpia Turzii.

Deoarece bercul este zona tuturor posibilităților, nu lipsește nici alcoolul și muzica la maxim. Dacă persoanele de vârsta a doua sau vârstnicii caută un loc în care să se relaxeze în liniște, s-ar putea ca această zonă să nu fie! 3-4 mașini cu muzica la maxim în funcție de gusturi, toate în același timp creează îndeosebi haos, nicidecum o ambianță plăcută. A devenit un soi de modă să meargă jos la lac pentru a face demonstrații de calitate a sunetului și nu în ultimul rând, uneori – cât de bine rezistă cauciucurile la drifturi.

Dragi părinți, v-ați întrebat vreodată ce trenduri au adoptat copiii dumneavoastră?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2