marian morar
m install
nello construct

SPECTACULOS: Salina Turda e considerată mai atractivă decât… Disneyland! (VIDEO)

zamblau eugen

Jurnaliștii de la publicația britanică Daily Mail au lăudat cel mai important obiectiv turistic al Turzii, apreciind că este o alternativă mai interesantă decât celebrele parcuri de distracție de la Disneyland!

„Dacă aveţi impresia că Disneyland stabileşte reperele în privinţa parcurilor de distracţii la nivel mondial, ar trebui să nu vă pripiţi, pentru că o atracţie din România oferă o alternativă aparte pentru o zi de distracţie în familie”, se arată în publicaţia „Daily Mail”.

„Situată într-o mină de sare care ajunge în anumite zone şi la 120 de metri adâncime sub pământ, mina Rudolf a fost transformtă într-un punct de atracţie pentru turişti, care atrage aproximativ 600.000 de vizitatori pe an. La 40 de metri adâncime, mina Rudolf găzduieşte un teren de minigolf, bowling, un amfiteatru de 180 de salina dailymail foto

locuri şi un lac pe care te poţi plimba cu barca”, sunt enumerate zonele de distracţie ale salinei localizate în Durgău-Valea Sărată din Turda.

Spectaculoasa locație turistică (dar și terapeutică!) este prezentată cu o sumedenie de poze, realizate de Ananie Hirișcău în diverse locații sau care surprind frumusețile din adâncuri, din diverse unghiuri.

„La începuturi, oamenii săpau în mină pentru a scoate sare medicinală, apoi a fost folosită ca adăpost în Primul Război Mondial, pentru ca astăzi să fie una dintre cele mai populare destinaţii pentru români. Mina oferă beneficii mai ales pentru persoanele cu probleme respiratorii, iar în subteran temperatura se păstrează constantă, la 12 grade Celsisus”, mai notează jurnaliştii de la Daily Mail.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2