marian morar
m install
nello construct

Comandorul Cătălin Micloș, primul lider al escadrilei de avioane F16 din România!

zamblau eugen

Comandorul Cătălin Micloș este primul pilot din țară care a zburat în singur în carlinga unui F-16 Fighting Falcon. În urmă cu câțiva ani, a fost la un pas de o tragedie, la un zbor de antrenament deasupra Turzii. Avionul MIG 21 Lancer i-a refuzat comenzile, chiar pe când survola o zonă locuită a Turzii!

În martie 2002, Cătălin Micloș a fost la un pas de moarte. După ce avionul i-a refuzat comenzile, și-a dat seama că există riscul ca viața unor persoane să fie pusă în pericol, deoarece avionul de luptă se afla într-o zonă locuită. Deși primise ordin să-și salveze viața, cu prioritate, Cătălin Micloș nu și-a părăsit avionul până nu a reușit, cu câteva manevre dibace, să-i dea o traiectorie într-o zonă nelocuită, evitând impactul și cu o benzinărie. S-a catapultat abia cu câteva monete înainte ca avionul să atingă solul…

A avut două fracturi la coloana vertebrală și părea că nu va mai urca niciodată într-un avion, să zboare printre nori, acolo unde se simțea cel mai bine.

”Pe patul de spital, ministrul apărării l-a înaintat în grad, de la locotenent la căpitan-comandor, şi i-a dat vestea bună. Nimeni nu-i va lua vreodată aripile, atâta vreme cât vrea să zboare pentru ţara lui. Acum îi pregăteşte pe piloţii români să facă saltul de pe MiG 21 Lancer pe F-16, cea mai puternică armă pe care o au Forţele Aeriene Române în prezent”, scrie Monitorul de Cluj, într-un frumos reportaj despre pilotul lider al escadrilei de avioane F-16 cu care a fost dotată armata română.

Comandorul Cătălin Micloș a ținut să închidă și gura celor care vorbesc despre avioanele achiziționate de armata română ca despre niște ”vechituri”.

„După 40 de ani şi peste 3 milioane de ore de zbor, F-16 e o platformă de arme care ţine pasul cu noile evoluţii în domeniul aeronauticii de vârf. A fost construit cu materialele viitorului şi a evoluat continuu, aeronavele din dotarea Forţelor Aeriene Române nefiind cu nimic mai prejos decât aeronavele din dotarea USAF. Resursa de zbor e, în momentul de faţă, superioară multor aeronave noi de pe piaţă”, a spus Micloș, citat de sursa menționată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2