m install
petlinii
nello construct

Ferencz Levente – un tânăr fermier din Viișoara a transformat pasiunea într-o afacere! (VIDEO)

floris

Dragostea pentru flori a învins procedurile birocratice determinându-l pe un tânăr din Viișoara să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta o afacere în domeniul horticol.

Deși activează în acest domeniu de aproximativ 9 ani de zile, Ferencz Levente nu poate spune însă că este o afacere profitabilă, majoritatea banilor obținuți fiind reinvestiți. Tânărul viișorean a aplicat pentru măsura 112, “Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013. Suma obținută prin acest program se ridică la 40.000 euro, bani care nu includ și investiții cu materialul horticol, răsadurile de flori, îngrășământ etc.

„A început ca un hobby, am învățat meseria de la părinți, serele se întind pe o suprafață de 840 de mp. și suntem în plan de extindere. Mai cultivăm și legume dar și răsaduri, nu mergem cu marfa pe piață sau în alte locații, o vindem direct de acasă. A fost extrem de greu să accesăm banii ne-am lovit de multă birocrație… Pe proiect a fost doar sera, sistemul de încălzire și cel de irigare, mesele dar și alte componente le-am făcut pe fonduri proprii. Vindem direct de acasă, avem comercianți, primăriile care ne cunosc, sunt mulți clienți care ne caută direct aici la sere și își aleg ce marfă vor. Acum nu este încă profitabilă afacerea, dar este de perspectivă, poate cam în 20 de ani dacă ne extindem vom oobține și profit” explică Ferencz.

Banii prin programul PNDR sunt puşi la dispoziţia tânărului fermier, care îi foloseşte după cum şi-a propus în planul de afaceri, în baza căruia a obţinut finanţarea. Ca tinerii fermieri să primească aceşti bani, trebuie să dea dovadă dea seriozitate în întocmirea documentaţiilor, consecvenţă în modul de abordare, pentru ca proiectul să aibă şansă să intre la finanţare. Pentru a beneficia de sprijinul alocat pentru instalarea tinerilor fermieri, solicitatul nu trebuie să vină cu partea sa de contribuţie financiară, iar fondurile europene sunt integral nerambursabile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: