marian morar
m install
nello construct

Parlamentari din Turda și Câmpia Turzii prezenți la o importantă sărbătoare a comunei Viișoara (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen

Primăria şi Consiliul local Viişoara, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, au organizat duminică 23 august “Jocul la şură” în localitatea Urca.

La eveniment au participat peste 200 de persoane în frunte cu primarul comunei Viișoara-Ioan Roman, deputații ALDE-Mircea Irimie și Ioan Moldovan, președintele PSD Cluj-Remus Lăpușan, primarul din Câmpia Turzii-Radu Hanga însoțit de administratorul public Petre Pop, primarul și viceprimarul localității franceze Saint Calais, alături de o numeroasă delegație din aceeași localitate.

Programul manifestărilor a debutat la ora 10 cu o Slujbă Religioasă, urmată la ora 12:30 de Parada portului popular. De la ora 14 a fost organizată o masă tradiţională iar de la ora 15:30 a fost programat un spectacol folcloric. Audiența a fost încântată de muzica artiștilor: Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriş, Alexandru Făgădar, Diana Roman, Ovidiu Purdea Someş, Aurel Şuteu, Vasile Soporan, Formaţiile de dansuri tradiţionale din Frata, Urca, şi Ardeleana din Câmpia Turzii.

La eveniment a fost prezentă și o delegație franceză. Din 1991 satul Urca este înfrățit cu localitatea Saint Calais din Franța. Între cele douã localități s-au stabilit relații de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea școlii și a căminului cultural. În 1999 echipa de dansuri populare a întreprins un turneu în Franța.

Jocul la şură se organizează ca un eveniment de promovare a tradiţiilor populare, în special a jocului popular specific, purtata de la Urca. Jocul popular de la Urca este o purtată de la câmpie diferită faţă de alte dansuri populare din zonă.

Foto: Daciana Derda

Posted by TurdaNews on 23 August 2015

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2