marian morar
m install
nello construct

Proiecte pe stand by la Mihai Viteazu din cauza „constructorilor” aflați în insolvență (VIDEO)

zamblau eugen
floris

Dacă la începutul anului trecut primarul Ioan Zeng vorbea despre multitudinea de proiecte aflate în derulare iată că bilanțul pentru 2017 nu este unul pozitiv.

 

Proiectele majore de investiții sunt pe stand by din cauza firmelor care execută lucrările și care au intrat în insolvență. Același lucru s-a întâmplat și la primăria Viișoara, unde lucrările la noul sediu al primăriei au rămas în „aer” din cauza constructorului.

Zeng a declarat pentru TurdaNews că, în cazul construcției noii primării s-a organizat o nouă licitație, se speră la finalizarea investiției de 4,5 milioane de lei undeva în luna septembrie a acestui an.

O altă investiție mare, canalizarea în Mihai Viteazu, este de asemenea blocată, firma din Satu Mare a intrat în insolvență dar se speră la demararea lucrărilor în aceste luni și la continuarea proiectului.

Finalizarea capelei din satul Cheia, este un alt obiectiv unde au apărut probleme din cauza achizițiilor și a terenului, la Căminul Cultural instalația de climatizare nu a fost încă montată, în privința stadionului comunal, acoperișul de la tribune nu a fost definitivat și problemele nu se opresc aici.

Sunt în schimb și vești bune spune primarul Ioan Zeng care amintește aici de asfaltările ce vor avea loc în comună pe banii bugetului local, alți 880.000 euro din fonduri europene au fost folosiți pentru modernizarea drumurilor de hotar.

În momentul de față este în evaluarea un proiect after-school, pe fonduri europene, care presupune și realizarea unei cantine astfel încât elevii să beneficieze și de o masă caldă.

Noua lege a salarizării funcționarilor publici, este un plus în viziunea edilului care spune că până acum erau mari discrepanțe între diferitele categorii profesionale, astfel încât o contabilă de primărie comunală ajungea să aibă un salar de vânzătoare în magazin.

Tot în acest an la Mihai Viteazu, tinerii vor avea șansa să-și întemeieze un cămin, pe un teren privat unde va lua ființă un nou cartier de locuințe.

O tabără pentru copii la Cheile Turzii, colectarea selectivă a deșeurilor și finalizarea proiectelor începute în anii precedenți sunt alte deziderate ale administrației conduse de primarul Ioan Zeng.

Edilul va participa săptămâna viitoare la Bruxelles, la finalizarea proiectului de colectare selectivă a hârtiei, implementat în mai multe țări europene, unde comuna Mihai Viteazu reprezintă România.

IMPACTPapeRec este un proiect european prin care se propune creșterea continuă a colectării separate a hârtiei în vederea reciclării și evitării depozitării și arderii ei.

Proiectul a început la 1 februarie 2016, cu o perioadă de implementare de doi ani și este finanțat 100% de Uniunea Europeană prin programul Orizont 2020.

Obiectivele principale ale proiectului sunt concentrate asupra țărilor implicate în proiect, unde rata de reciclare a hârtiei este sub medie, cum ar fi Bulgaria, Polonia, România, precum și asupra țărilor, cum ar fi Franța și Marea Britanie, unde hârtia de la gospodării, agenți economici și instituții este, de multe ori, colectată în amestec, cu alte materiale reciclabile.

Vezi mai jos dialogul purtat cu primarul Ioan Zeng și informațiile furnizate, la început de 2018:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: