m install
petlinii
nello construct

Centrul de Incluziune Socială a fost inaugurat la Turda!

floris

Agenția de Consultanță și Afaceri Română în parteneriat cu SC Forum Group SRL în calitate de Beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE și Asociația Eco Energy a inaugurat Centrul de Incluziune Socială în cadrul proiectului “Și noi avem dreptul la muncă!”, (POSDRU/165/6.2/S/143094)

Activitățile ce se vor desfașura în cadrul Centrului de Incluziune Socială vor aduce un sprijin real, persoanelor de etnie romă și persoanelor cu dizabilități prin servicii ce constau în consiliere profesională, grupuri de sprijin pe teme de interes, dezvoltare personală, dar și formare profesională.

Centrul de incluziune socială se află în zona centrală a orașului, ușor accesibilă grupului țintă, pe strada Castanilor, nr. 8, langa Teatrul Municipal Turda.

Analiza datelor privind situația grupurilor vulnerabile, au condus la necesitatea înființării unui Centru de Incluziune Socială în municipiul Turda, care este un oraș cu un număr semnificativ de persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități care nu sunt active pe piața muncii.

Obiectivul general al proiectului “Și noi avem dreptul la muncă!” este îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate. Pe parcursul acestuia, 900 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități), vor beneficia de cursuri de calificare în meserii precum florar decorator, parchetar, lucrător poligraf, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje – confecții, lucrător în alimentație, lucrător în comerț, cameristă, brancardier, operator introducere, validare și prelucrare date.

Persoanele interesate de cursurile de calificare oferite prin proiectul “Și noi avem dreptul la muncă!” sunt așteptate de Luni pana Vineri, între orele 15-17, la Centrul de Incluziune Socială cu actul de identitate și adeverința de studii în original .

Prin activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Incluziune, persoanele din grupul țintă pot dobândi o nouă perspectivă asupra alternativelor existente, vor fi mai informate, vor dobândi o mai mare încredere în forțele proprii și vor fi încurajate în luarea unor decizii favorabile continuării studiilor și/sau alegerii unei cariere/evoluții profesionale adecvate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda