marian morar
m install
nello construct

Handbal, Liga Naţională, Play Off: Potaissa Turda a pierdut o bătălie cu Dinamo Bucureşti! Dar poate câştiga războiul calificării!

zamblau eugen

Potaissa Turda a fost învinsă în această seară la Dinamo Bucureşti, cu 29-31 (10-19), în primul meci din play-off-ul care stabileşte echipa care se va lupta pentru medaliile naţionale.

Înfrângerea turdenilor a venit pe fondul unui debut dezastruos de meci, cu un 8-2 pentru Dinamo, după 9 minute, şi cu doar 2 mingi scoase de portarii echipei turdene, după 17 minute de joc (ce-i drept, nu i-a ajutat nici apărarea, care a făcut cel mai slab debut de meci).

După 19-10 la pauză, turdenii au avut o zvâcnire în debutul părţii secunde, ajungând la 19-14 ('35), pe fondul unei apărări agresive dispusă în 3-2-1.

Partea a doua a jocului a aparţinutPotaissei, în minutul 44 scorul ajungând la 23-20 pentru Dinamo, pentru ca în minutul 50 scorul să ajungă la 25-23! Numai că Varo are din nou ghinion, mingea lovindu-se de el şi intrând în poartă, după ce iniţial a lovit bara (al doilea gol primit în acest mod!), iar pe contră Dinamo ajunge la 28-24, pentru ca apoi scorul să ajungă la 29-24, cu 6 minute înainte de final.

Ceea ce părea imposibil, cu un minut înainte de final, la scorul de 30-27 pentru Dinamo, a devenit posibil după două interceptări ale lui Radu Lazăr, care au dus scorul la 30-29, cu 30 de secunde înainte de final! Numai că turdenii nu au mai avut puterea să recupereze mingea, pe atacul gazdelor, iar jocul s-a încheiat 31-29 în favoarea dinamoviştilor.

Luni, revanşa la Turda!

Echipa din Bucureşti va poposi la Turda luni, de la ora 18.00, pentru a juca returul partidei cu Potaissa, în sala Bariţiu din Turda Nouă. Turdenii au neapărată nevoie de o victorie, indiferent de scor, pentru a duce confruntarea cu Dinamo din play-off, în jocul decisiv, care ar urma să se dispute tot la Turda, marţi de la ora 18.00.

Preţul unui bilet de intrare a fost stabilit la 15 lei (pentru ambele partide, în cazul în care turdenii vor câştiga meciul de luni), iar biletele au fost puse în vânzare la magazinul 4 YOU, situat peste drum de catedrala din centrul municipiului.

Echipa care va câştiga această confruntare eliminatorie, se va califica în turneul Final 3, în care se vor stabili ocupantele locurilor 1, 2 şi 3, respectiv câştigătoarele medaliilor de aur, argint şi bronz, la nivel naţional.

Declaraţii după joc

Sebastian Bota, antrenor Dinamo: „Am luat o opțiune serioasă. Încercăm să ne calificăm încă de luni. Am făcut o primă repriză foarte bună, e poate cea mai bună de când sunt eu la Dinamo. A doua repriză ne-am descurcat destul de greu cu apărarea avansată a lor. Per ansamblu, a fost un meci frumos, am câștigat pe muncă, felicit toată echipa pentru victorie și sper ca și luni să ne impunem. Cu Turda e ca și cu echipa Germaniei, nu este învinsă decât când o vezi în autocar. Astăzi nu au cedat, în retur i-am condus 40 de minute și au câștigat pe final. A contat foarte mult că a revenit și Manea, a jucat bine, a avut poate puțin trac. Contează că toți cei care au intrat au reușit să înscrie, am avut o bancă mai lungă decât a lor. E prima victorie în fața lor, sperăm să vină și a doua luni.”

Flaviu Sâsâeac, preşedinte Potaissa Turda: „A fost o primă repriză în care nu am existat. Este cea mai slabă primă repriză de când ne ocupăm de activitatea handbalistă la Turda. Nu ne putem explica impotența din atac și ineficiența din apărare. Am încasat 19 goluri probabil din 20 de șuturi. Nu am conectați. Dinamo a câștigat primul meci dintr-o serie de trei, urmează două meciuri la Turda pe care le vom câștiga. A fost doar o sincopă pe care o vom face uitată la Turda și vom demonstra că avem mai multă valoare ca Dinamo. N-am pe cine să remarc în acest meci, nu s-a pierdut încă nimic, e doar o partidă de handbal dintr-un duel din play-off. E prima înfrângere în fața lui Dinamo, dar e și cea mai amară. Trebuie să o acceptăm, trebuie să ai moral, caracter și voință pentru a te califica. La echipa mea există și caracter, și voință, băieții sunt foarte mobilizați în ciuda rezultatului. Îi aștept pe cei de la Dinamo să îi văd din nou pe teren.”

Dinamo București-Potaissa Turda 31-29 (19-10)

Dinamo: Dragomir, Druțu, Makaria (portari), Chiruț8 goluri, Mironescu 4, Savenco 4, Răpciugă R. 3, Băluț3, Mocanu 3, Dimache 2, Răpciugă M. 2, Manea 1, Șandru 1

Potaissa: Szopka, Varo (portari), Lazăr 7 goluri, Dediu 6, Marian 5, Pavel 5, Adomnicăi 4, Cîmpan 2, Rogoz, Ștef, Alisie, Ignat, Savic

Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 6/5

Eliminări: Răpciugă R., Chiruț, Savenco (2), respectiv Dediu, Alisie, Ignat, Pavel, Lazăr, Savic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2