m install
petlinii
nello construct

Avioane F-16 la Câmpia Turzii

floris

12 avioane militare F-16 vor participa, în perioada 22 august-5 septembrie, la exerciţiul româno-american “Viper Lance 08”, acestea fiind detaşate la Câmpia-Turzii, judeţul Cluj, împreună cu 252 de militari de la Baza Aeriană Aviano din Italia, transmite MEDIAFAX.

“Va fi o desfăşurare de antrenament de luptă, cu armanent, întrucât există la Câmpia Turzii un spaţiu aerian de antrenament foarte bun. Vom lucra îndeaproape cu misiunea de control aerian şi de sol, vor avea loc simulări de misiuni de interceptare cu avioanele MIG 21 Lancer de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. 

Cred că românii sunt excelenţi aviatori şi aşteptăm să lucrăm cu ei. Vom avea circa 22 de misiuni pe zi cu cele 12 avioane F-16. Piloţii americani şi cei români se vor antrena împreună, vor învăţa unii de la alţii despre capacităţile de luptă, despre creşterea interoperatibilităţii”, a declarat generalul de brigadă Craig A. Franklin, comandantul bazei de la Aviano. 

 în total, conform programului pus la dispoziţie de partea americană, vor avea loc 188 de antrenamente. Pe lângă cele 12 avioane de luptă F-16, va fi transportată la Câmpia-Turzii şi o cantitate de aproximativ 60.000 de kilograme de armament şi muniţie, printre care şi bombe ghidate prin laser, fără explozibil însă.

(Sursa:  Ziua de Cluj

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: