Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Valea Ierii şi Turda se numără printre zonele unde au fost studiate căpuşele prin intermediul specialiştilor de la USAMV

kaufland 650x100 22.12

Echipa de cercetare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj a obţinut în 2010 finanţare de la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior pentru un proiect dedicat studiului ecologiei şi biologiei moleculare a bolii Lyme, scrie presa clujeană.

Oamenii de ştiinţă au studiat 14.000 de căpuşe din toată ţara şi au descoperit că specia proprie zonelor de pădure este cea mai periculoasă şi se întîlneşte mai mult în Transilvania.

Zonele în care cercetătorii au găsit şi recoltat căpuşe din judeţul Cluj sunt: Făget, Hoia, Turda, Becaş, Sălicea, Floreşti, Valea Ierii, Luna de Jos, Vultureni, Coruş, Satu-Dorna, scrie City News.

Cercetătorii şi-au propus să afle care sunt zonele de risc pentru ţara noastră şi răspândirea căpuşelor care transmit boala Lyme.

Reamintim că la Turda, municipalitatea a demarat o acţiune de dezinsecţie generală ce se desfăşoară în perioada 20 mai - 4 iunie 2012 într-o primă fază, urmând ca în intervalul 20 iulie - 4 august 2012 să aibă loc cea de-a doua etapă în vederea combaterii tuturor insectelor, inclusiv a căpuşelor.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...