Scrie un comentariu

Poliția Română, prin intermediul structurilor antidrog, a efectuat peste 800 de acțiuni operative și 1.700 de percheziții, în urma cărora au fost destructurate peste 70 de grupări infracționale.În 2016, în cadrul operațiunii ,,Globe Trotter”, a fost realizată cea mai mare captură de droguri din România, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, ascunsă în 4 containere trimise din Columbia în Olanda.

Structurile de combatere a traficului de droguri din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în traficul de substanțe interzise.

Astfel, în 2016, polițiștii antidrog au desfășurat aproximativ 845 de acțiuni operative și  1.700 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost destructurate 75 de grupări infracționale organizate și s-au efectuat cercetări față de 528 de membrii ai acestora, dintre care 329 au fost arestați preventiv.

În această perioadă, au fost înregistrate 4.060 de sesizări penale din acest domeniu, dintre care 2.780 au fost sesizări din oficiu.

În cauzele instrumentate, 3.222 de persoane au fost cercetate, dintre care 867 au fost reținute, față de 773 de persoane fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar față de alte 314, măsura controlului judiciar.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5.907 de kilograme de droguri (dintre care 2.782 de kilograme de droguri de mare risc, 3.124 de kilograme de droguri de risc) şi 20.077 de comprimate.

În urma acțiunilor, în 2016, a fost realizată cea mai mare captură de droguri înregistrată în România, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, disimulată în podeaua a 4 containere trimise din Columbia, care aveau ca destinație finală Olanda. 6 persoane au fost reținute în cauză și au fost confiscați 1.500.000 de euro.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a traficului de droguri, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.  

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator