Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Recepția lotului 4 al autostrăzii Turda-Sebeș ar putea fi amânată, pentru luna martie!

kaufland 650x100 22.12

Deși azi ar fi trebuit să se facă recepția lotului 4 al autostrăzii Turda - Sebeș, respectiv porțiunea care leagă Turda de Decea, ministrul Transporturilor a anunțat că recepția ar putea fi amânată, la sugestia consultantului, pentru că nu s-au încheiat toate lucrările care trebuiau executate de constructor.

 

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş - Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014, iar termenul iniţial de finalizare a acestora era martie 2016, menționează Economica.net.

Însă, recepția lotului 4 nu este singura problemă pentru deschiderea circulației cel puțin pe o parte a autostrăzii Turda-Sebeș. Asta pentru că circulația nu se poate deschide până când nu se face recepția și la lotul 3, care leagă Decea de Aiud. Luna trecută, recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost amânată cu 90 de zile, din cauza problemelor de rugozitate şi planeitate constatate în cadrul inspecţiei din 9 ianuarie, după cum anunțau reprezentanții Ministerului. Însă, reprezentanții constructorului susțin că şefii de la Drumuri dau dovadă de rea-voinţă şi că noua şosea este gata încă de anul trecut.

"Deși tronsonul este practic finalizat și se poate circula pe autostradă în condiții de maximă siguranță, probabil că atitudinea oficialilor din CNAIR va rămâne aceeași ca în cazul recepției proiectului vecin care este gata de la finalul lunii noiembrie 2017.

Disputelor dintre CNAIR și constructorul lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (Tirrena Scavi) li se vor adăuga, probabil, noi scuze, acuze, invenții și interpretări strâmbe ale contractului, proiectului tehnic și ale actelor normative (precum regulamentul de recepție), de data aceasta la adresa celor de la Porr, antreprenorul general al lotului 4.

Rezultatul? Șoferii își vor risca viața în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat și periculos, deși alături vor avea două segmente de autostradă (perfect funcționale) cu o lungime de 28,7 km care conectează orașul Aiud de A3 Gilău - Câmpia Turzii", anticipau reprezentanţii Asociației Pro Infrastructura.

Asociația Pro Infrastructura a dat publicității o nouă înregistrare video cu nodul rutier de lângă Turda, care ar urma să devină cel mai spectaculos nod rutier din România.

Nodul de la Turda este prevăzut cu șase bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu Drumul Național nr. 1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea două benzi, iar cele care leagă A10 de DN1, câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 km.

Foto: Economica.net


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...