Scrie un comentariu

Astăzi în sala mare a primăriei Turda a avut loc lansarea proiectului Turda - dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active ”, implementat de Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” Turda, în parteneriat cu UAT Municipiul Turda - Serviciul Public de Asistență Socială Socială, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Asociația Asistenților Sociali Profesioniști ”Pro Social”  Cluj și Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București.

 

Obiectivul proiectului este dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții în municipiul Turda (zona marginalizată str. Calea Victoriei, Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, Nuferilor şi Zorilor), prin asigurarea unei intervenții sociale integrale în domenii sociale relevante, respectiv educație, ocupare, servicii sociale şi socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale şi cetățeneşti a membrilor comunității.

De asemenea, va fi complet reabilitată clădirea de pe str. Avram Iancu nr.12, unde va funcționa o parte din SPAS şi cantina de ajutor social.

Daniela Constantinescu, managerul de proiect si președintele Fundației Caritabile ”Sfântul Daniel” Turda, a precizat în cadrul evenimentului că, grupul țintă al proiectului este format din 580 persoane din care 90 cetățeni de etnie romă.

„Numărul de femei implicate în activitățile proiectului este de 280 persoane. Tot grupul țintă selectat este din zona urbană și face parte din categoria „în risc de sărăcie și excluziune socială” întrucât au  un  venit  disponibil echivalent situat sub  pragul  riscului  de sărăcie” informează Constantinescu.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni, fiind în valoare de 24.146.711,48 lei, din care finanțare nerambursabilă 23.782.330,54 lei.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator