m install
petlinii
nello construct

Se acționează intens pe mai multe drumuri județene, cu utilaje dotate cu freze, pentru degajarea zăpezii și lărgirea părții carosabile

floris

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, din cauza condițiilor meteorologice deosebite din ultimele 48 de ore, respectiv viscol și vânt în rafale puternice, mai multe drumuri județene, situate preponderent în zona montană și submontană a județului, au fost afectate de nămeții de zăpadă formați pe carosabil.

 

În aceste condiții, în cursul zilei de miercuri s-a acționat cu utilaje prevăzute cu freză, în vederea degajării zăpezii de pe carosabil și pentru lărgirea căii de rulare, pe drumurile județene DJ 764B, în zona Barajului Drăgan și DJ 108C Mănăstireni – Văleni.

La această oră se acționează, cu același tip de utilaj dotat cu freză, pe drumul județean DJ 107P Mărișel – Crucea Iancului – DN 1R, urmând ca în cursul zilei de vineri să se intervină pe drumurile județene DJ 103K Beliș – Râșca și DJ 108C Răchițele – Ic Ponor.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe: „Aceste drumuri nu sunt blocate sau închise traficului rutier, scopul intervențiilor este acela de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil și de lărgire a căii de rulare pentru a se asigura condiții cât mai bune de circulație. Intervențiile vor continua cu maximă intensitate, atâta timp cât va fi necesar”.

Cu toate acestea, date fiind particularitățile meteorologice specifice sezonului rece, situația este foarte dinamică și cunoaște schimbări rapide, de la o oră la alta, astfel încât se recomandă participanților la trafic să ia toate măsurile necesare și prevăzute de Codul Rutier pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

Biroul de presă

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: