m install
petlinii
nello construct

Amenzi de peste 10.000 lei la Cluj pentru comercianții care depozitează alimente în condiții neigienice

floris

 

ANSVA a aplicat, la nivel naţional, amenzi de peste 300.000 de lei în urma controalelor făcute în prima lună a anului 2019. 

În cursul lunii ianuarie 2019, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 6.600 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 71 de amenzi în valoare de 310.800 de lei. În judeţul Cluj au fost acordate amenzi de 10.600 de lei pentru produse neconforme, igienă necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

 

Printre deficienţele identificate şi sancţionate se află: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul cărnii şi al produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA); transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: