marian morar
m install
nello construct

CNAIR evită răspunsurile clare pe tema reparației podului de la Turda!

zamblau eugen

CNAIR pare că evită răspunsurile clare pe tema lucrărilor de reparație a podului de la Turda, de pe varianta de ieșire din Turda spre Alba Iulia (podul de lângă A&A). Deși spun că lucrările nu vor demara ”mai repede de luna mai 2019”, ”în funcție și de procedurile de achiziție”, ocolesc un răspuns clar dacă există sau nu bani prevăzuți în bugetul pe 2019 pentru această investiție.

 

La acest moment, CNAIR nu poate oferi răspunsuri clare, pentru că încă nu este finalizată documentația tehnică aferentă acestor lucrări.

„Până la această dată, DRDP Cluj nu a convenit cu Primăria Turda cu privire la stabilirea devierii traficului. Lucrările se vor efectua cu închiderea circulației, devierea traficului fiind singura soluție pentru efectuarea lucrărilor. S-au efectuat verificări la podul de pe DN 1 km 444+840 și după luna august 2018. Nu s-au constatat noutăți față de concluziile din august 2018. A fost obținut Certificatul de Urbanism; sunt în curs de contractare servicii de elaborare a studiului geotehnic; a fost demarată procedura de achiziții pentru documentația necesară obținerii avizului de la Apele Române; sunt în curs de contractare servicii de verificare a proiectului”, a precizat CNAIR pentru siteul TurdaInfo.

CNAIR nu a putut oferi un răspuns clar dacă există suma necesară prevăzută în buget, pentru realizarea acestor lucrări în 2019, limitându-se să spună că estimarea costurilor ar fi de circa 7,5 milioane lei, fără TVA.

O altă problemă care ține de pod o reprezintă conducta magistrală de aducțiune cu apă a municipiului Turda, care este situată pe pilonul din aval al podului. CNAIR studiază posibilitatea rămânerii conductei pe amplasament, pentru că o eventuală mutare ar încurca și mai mult lucrurile.

CNAIR a mai informat, prin intermediul sursei citate, că în conformitate cu expertiza tehnică, soluția tehnică recomandată de către proiectant este înlocuirea elementelor de suprastructură și consolidarea infrastructurii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2