Termopane Maxi Prest
Scrie un comentariu
Proiectul intitulat „Centrul comunitar de igienă şi sănătate”, este finanţat prin intermediul Fondului Român de Dezvoltare Socială, componenta de intervenţii prioritare pentru comunităţile rome. Clădirea situată pe strada Câmpiei nr. 57, cu o suprafaţă utilă de 202,81 mp, va găzdui un punct de tratament, o baie publică (cu duşuri şi toalete) şi o spălătorie.

 

Anul trecut lucrările au fost sistate pentru o scurtă perioadă de timp din lipsă de fonduri, dar au fost reluate, iar luna viitoare cei peste 1.000 de romi din carteirul Poiana vor beneficia de codiţii decente de viaţă.

"Inaugurarea va fi la jumătatea lunii februarie. Mai trebuie să aducem maşinile de spălat, le instalăm, facem probe. După ce întocmim şi dosarele de autorizare pentru funcţionarea sanitară acolo îl deschidem", spune Codruţa Bungărdean, şeful Biroului de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Turda.

Lucrările au fost recepţionate săptămâna trecută, astăzi o să apară şi anunţurile pentru angajarea de personal, se caută asistent social, administrator, asistent medical - dar cu jumătate de normă.

Grantul în valoare de 118.771 Euro de la FRDS este completat de o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.

output EzU5Sm

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator