Live Video
 

Sesizare în Consiliul Local: SC Ben Ben îşi face de cap pe câmpurile Turzii

modulo 550

Consilierul local al UDMR Turda, Emese Ladanyi, a sesizat azi administraţia locală de faptul că în zona situată între calea ferată şi mormântul lui Mihai Viteazul, societatea Ben Ben din Cluj Napoca a efectuat mai multe lucrări de excavare, cu scopul de a valorifica balastul.

Situaţia este deosebit de gravă, pentru că lucrările se execută fără a se ţine cont de conductele existente în pământ sau chiar de stâlpii de înaltă tensiune, un astfel de stâlp ajungând în situaţia de a fi izolat pe o "insulă" creată artificial, datorită lucrărilor, cu pericolul ca terenul să se surpe, iar alimentarea cu curent electric să afecteze o bună parte din municipiul Turda.

În plus, există şi o problemă din partea celor 25 de familii care au vândut terenul către SC Ben Ben. Oamenii au primit doar un avans, societatea a intrat cu utilajele în teren şi distruge tot, iar cei care au vândut terenul nu au mai văzut ulterior nici un ban! În aceste condiţii, au fost nevoiţi să deschidă procese, pentru recuperarea banilor neachitaţi. Între timp, cei de la SC Ben Ben îşi văd de treburile lor, după aceeaşi "reţetă" pe care au aplicat-o şi în comuna Mihai Viteazu: câinii comunităţii latră, caravana Ben Ben trece! Şi lucrurile merg foarte bine, pentru că la mijloc sunt profituri cu valori importante. Însă, din câte se pare, societatea este una "protejată" din umbră de persoane influente la nivelul judeţului, pentru că numai aşa se pot explica abuzurile pe care le face societatea, fără a suporta nici o consecinţă.

La Mihai Viteazu, administraţia locală a acuzat societatea că a efectuat lucrări de exploatare a balastului fără nici un aviz. Primăria a reclamat situaţia, inclusiv printr-o plângere penală. Însă... efectiv nu s-a întâmplat mare lucru! Lucrările continuă şi pe raza comunei Mihai Viteazu, iar consilierii locali iau în calcul iniţierea unei hotărâri de Consiliu Local care să interzică în mod expres exploatarea balastului pe raza comunei şi blocarea activităţii SC Ben Ben.

De altfel, nici la Turda nu prea există avize. Primarul Tudor Ştefănie a precizat că administraţia locală nu poate controla ceea ce se întâmplă, pentru că de regulă contractele de vânzare-cumpărare sunt încheiate "de mână" şi nu sunt anunţate nicăieri. El a făcut un apel la proprietarii de terenuri să nu se mai lase amăgiţi să-şi vândă terenurile, iar atunci când le vând să ia în calcul şi activitatea care urmează a se desfăşura ulterior.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...