Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

COMUNICAT DE PRESĂ Privind parcarea pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap

kaufland 650x100 22.12

În atenția cetățenilor municipiului Turda - Serviciul Public Poliția Locală Turda vă informează asupra următorului aspect

 

            Conform prevederilor art. 65 alin. 2 teza a II-a din Legea nr. 448/2006 republicată și actualizată privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap:”Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiează de parcare gratuită”.

            În aceeași ordine de idei, potrivit prevederilor art. 100 alin. 1 lit. f.) din Legea nr. 448/2006 republicată și actualizată privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap:”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

            Pe această cale, vă solicităm în mod respectuos să respectați normele legale amintite în rândurile de mai sus și să nu uzați de legitimațiile eliberate persoanelor cu handicap în situațiile în care acestea NU se află în autovehicul la momentul parcării pe locurile special amenajate.

            Specificăm faptul că polițiștii locali vor efectua verificări și vor monitoriza zonele în care se află locuri de parcare pentu persoanele cu handicap, iar cei care nu respectă prevederile legale în vigoare vor fi sancționați contravențional.

            Vă mulțumim pentru înțelegere!

     Cu stimă,

Director Executiv

Moldovan Valer


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...