Live Video
 

VIDEO - Primarul Cristian Matei a vorbit despre problemele Turzii, la TVR Cluj! Vezi ce soluții are primarul!

modulo 550

terran 650

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a fost invitat aseară la TVR Cluj, în cadrul emisiunii ”Transilvania la zi”, unde a vorbit despre stadiul proiectelor, strategia de dezvoltare a Turzii şi care sunt ultimele noutăți în ceea ce priveşte activitatea administrației locale.

 

Primarul Cristian Matei a abordat toate subiectele delicate, cum ar fi asfaltarea străzilor, reabilitarea spitalului, investițiile în școli etc. Cel mai important proiect este cel de mobilitate urbană, în baza căruia vor fi asfaltate cu bani europeni toate străzile principale pe care se desfășoară transportul în comun în acest moment. Primarul a anunțat și o ”surpriză”, respectiv faptul că Proiectul de Mobilitate Urbană Durabilă a fost apreciat la nivelul Comisiei Europene, fiind selectat printre primele 3 proiecte la nivel european.

”Arterele vor fi asfaltate și modernizate la nivel european”, anunță primarul. Proiectul de mobilitate urbană conține cel puțin 10 proiecte subsecvente: asfaltări, achiziție autobuze pentru transport public, piste de biciclete, biciclete pentru închiriat, monitorizarea inteligentă a orașului.

„În 3 ianuarie am ridicat pe SEAP intenția de achiziționare a autobuzelor electrice fiindcă ne-a fosta probat proiectul de mobilitate. Deci am putut să scriem proiecte subsecvente și așteptăm acuma să se deruleze etapa de proiectare ca după aceea în 2-3 luni după proiectare să aducem și autobuzele”, a mai declarat primarul Turzii.

Matei a făcut referire și la spitalul din Turda, precizând că a făcut demersurile necesare pentru a atrage fonduri de investiții în vederea reabilitării, spunând că ar fi vorba de 52 de milioane de lei care ar putea veni în acest an.

Tot fonduri europene vor fi atrase și pentru investiții în școli, acolo unde nu s-a realizat acest lucru prin fonduri guvernamentale. Pe de altă parte, Matei a făcut referire la Castrul Roman, care ar putea deveni un brand la fel de important ca Salina Turda. Tot cu fonduri europene! Un alt obiectiv este dezvoltarea zonei de la obeliscul lui Mihai Viteazu, unde se va realiza un parc public modern. Tot un parc se va realiza peste Arieș, unde va fi decontaminat terenul. Banii respectivi deja s-au obținut, primarul semnând contractul de finanțare și a anunțat că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2019.

Edilul turdean a făcut referire și la problemele de salubritate din urbe, menționând că până în 2020 trebuie rezolvată problema colectării selective. În acest sens, Turda este printre primele 5 orașe din țară care au introdus sistemul de containere pentru colectare selectivă, cu decontare imediată (la predarea materialelor refolosibile: sticlă, PET, dose de aluminiu etc).

Toate aceste investiții care vor veni în Turda vor crea un anumit disconfort, pentru că orașul va trece printr-un amplu proces de reabilitare (rețele de apă/canalizare, străzi etc), iar primarul a solicitat populației înțelegere, pentru a se putea trece peste această perioadă, obligatorie în vederea dezvoltării comunității, fără prea mari tensiuni.

”Dragii mei, vă invit să vizionați emisiunea la care am participat ieri la TVR Cluj, din care puteți afla detalii despre stadiul proiectelor, strategia de dezvoltare a Turzii şi care sunt ultimele noutăți în ceea ce priveşte activitatea administrației locale.”, a spus Cristian Matei, pe pagina sa de Facebook.

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 11.00:

Fotbal. Sticla Arieșul Turda - AS Viile Dejului

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...