Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Proiectul "Oamenii din spatele funcţiilor" continuă cu Ioana Filip, şef al Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Exploatarea Platformelor Comerciale!

kaufland 650x100 22.12

Proiectul "Oamenii din spatele funcţiilor" este un proiect care se adresează în primul rând cetăţenilor Municipiului Câmpia Turzii care vor avea ocazia de-a lungul săptămânilor care urmează să cunoască oamenii aflaţi în spatele funcţiilor de conducere din administraţia locală. 

 

Astăzi, vom face cunoştinţă cu Ioana Filip, şef al Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Exploatarea Platformelor Comerciale, căreia i-am adresat un set de întrebări care vizează atât activitatea dânsei cât şi a departamentului din care face parte:

"Numele meu este Ioana Georgeta Filip, sunt absolventă a Universităţii “Babeş – Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Litere, licenţiată în filologie, precum şi absolventă a Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti, licenţiată în drept, am vârsta de 41 ani şi deţin funcţia de şef serviciu la Serviciul Public Administraţia Pieţelor şi Exploatarea Platformelor Comerciale din municipiul Câmpia Turzii.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de activitate în acest serviciu, ani în care am acumulat o bogată experienţă în acest domeniu al serviciilor publice autofinanţate, din care 5 în funcţia de conducere. Activitatea profesională în cadrul Primăriei Câmpia Turzii, am început-o la Serviciul Public de Cultură, în anul 2004."

Care ar fi rolul departamentului din care faceţi parte în cadrul instituţiei?

Serviciul Administraţia Pieţelor este un serviciu public, de interes zonal, deoarece deserveşte atât populaţia din municipiul Câmpia Turzii, cât şi din localităţile limitrofe.

 De serviciile oferite beneficiază producătorii autohtoni şi agenţii economici (asociaţii familiale, persoane fizice autorizate, societăţi comerciale) pentru valorificarea produselor (legume, fructe, lactate, etc), dar şi cumpărătorii din zonă care îşi achiziţionează produsele.

 Ne puteţi oferi câteva detalii legate de departament, modul de organizare, principalele responsabilităţi?

Serviciul Administraţia Pieţelor este un serviciu public, fără personalitate juridică, cu activitate permanentă şi buget propriu, organizat potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală.

Serviciul are în administrarea  sa:

  1. a) Piaţa Agroalimentară Unirii; locaţie - str. Piaţa Unirii, fn, Câmpia Turzii;
  2. b) Piaţa Agroalimentară Mureşului; locaţie - str. Mureşului , fn., Câmpia Turzii;
  3. c) Piaţa Târg de Expoziţie Animale şi Piaţa Agroindustrială; locaţie - str. G. Coşbuc, fn, Câmpia Turzii;
  4. d) Platforma comercială Parcul Mare cu regim de Piaţă volantă; locaţie - platforma asfaltată din Parcul Mare.

De asemenea, în cadrul pieţelor funcţionează 3 hale agroalimentare pentru desfacerea de produse de origine animală şi non-animală:

- Hala Agroalimentară Unirii, str. P-ţa Unirii, nr.22, Câmpia Turzii;

- Hala de lactate, str. P-ţa Unirii, nr.22A, Câmpia Turzii;

- Hala Agroalimentară Mureşului, str. Mureşului , nr.18, Câmpia Turzii;

În aceste locații se desfăşoară activitatea de recepţie şi comercializare de fructe şi legume, lapte şi produse lactate, ouă, miere şi produse apicole.

Funcţionând pe bază de autofinanţare, pentru desfăşurarea activităţii, Serviciul Administraţia Pieţelor utilizează venituri proprii provenite din taxe, tarife, chirii şi alte venituri.

Serviciul asigură un cadru de desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, aşa cum sunt acestea definite de lege, care să respecte principiile concurenţei loiale, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor, precum şi a mediului.

          

Cum aţi descrie o zi obişnuită de muncă?

Într-o zi obişnuită de muncă, în procesul de organizare şi coordonare al serviciului, sunt cuprinse următoarele activităţi: atribuirea locurilor de vânzare producătorilor agricoli şi comercianţilor produselor de uz gospodăresc în ordinea solicitărilor şi în limita locurilor de vânzare existente în sectorul de piaţă destinat desfacerii acestor produse; asigurarea evidenţei solicitărilor locurilor de vânzare; verificarea dacă utilizatorii pieţei au calitatea de producător/ comerciant, conform prevederilor legale; sprijinirea organelor de control autorizate în activitatea acestora şi multe alte activităţi specifice.

           

Ce ar trebui să ştie cetăţenii vis a vis de departamentul pe care îl reprezentaţi?

Pieţele agroalimentare din municipiul nostru sunt ocupate în proporţie de peste 83 % de către producători agricoli care îşi valorifică produsele (legume, fructe, lactate, etc) obţinute din gospodăria/ferma proprie. 

Aici găsesc produse proaspete şi de calitate, fructe şi legume de sezon, brânzeturi şi produse apicole pentru întreaga familie. De asemenea, ne preocupăm în permanenţă de creşterea calităţii serviciilor oferite beneficiarilor, atât producătorilor autohtoni şi agenţilor economici, cât şi cumpărătorilor din zonă.

 

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...