Live Video
 

maxiprest mai2018

În Turda s-au făcut teste cu o stație de bike-sharing

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

În municipiul Turda a fost testată o stație de bike-sharing, în cursul zilei de marți. Ptimarul spune că era necesar acest lucru pentru a se finaliza proiectarea unor astfel de stații, la nivelul întregului municipiu, în cadrul proiectului cuprins în Planul de Mobilitate Urbană, cu finanțare europeană.

 

”Am testat o stație de Bike Sharing în municipiul Turda, pentru a putea finaliza proiectarea. Am optat pentru un procedeu de instalare care nu distruge sub nicio formă spațiul public, montajul fiind realizat strict la suprafață. Demonstrația ne-a fost oferită gratuit de un ONG din Bucureşti, căruia îi mulțumim.

Ne-am bucurat să vedem că turdenii au primit cu mult entuziasm ideea acestui proiect cuprins în Planul de Mobilitate Urbană.

După ce vom începe lucrările de asfaltare a străzilor principale, de modernizare a transportului în comun şi de construire a pistelor de biciclete, aceste stații vor fi montate în numeroase locuri din municipiu, astfel încât să poată beneficia toți cetățenii de această alternativă de transport civilizată la costuri foarte mici. De asemenea, se va realiza astfel un transfer de mobilitate. Toate acestea vor fi realizate cu finanțare europeană”, a spus priarul Cristian Matei.

O stație de bike-sharing oferă cetățenilor posibilitatea de a închiria o bicicletă, la costuri mici, pentru a se deplasa în diverse locuri pe raza localității. Bicicleta se poate lua de la o stație de bike-sharing, situată pe raza municipiului, apoi poate fi lăsată la stația de bike-sharing de la destinație. Prin această metodă, administrația locală speră să ofere o soluție ieftină și nepoluantă pentru mobilitatea urbană. Soluția bicicletelor de închiriat, gândită de municipalitate, va fi implementată după asfaltarea arterelor principale și crearea unor trasee speciale pentru biciclete.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...