Scrie un comentariu

Primarul Cristian Matei a luat din nou o poziție publică împotriva celor care se opun dezvoltării localității, prin atragerea de fonduri europene, explicând de ce a demarat procesul de a aduce în domeniul public al localității mai multe terenuri (care în prezent sunt administrate de Agenția Domeniilor Statului) și care este adevărul privind pădurea de la Lacul Tarzan și atragerea unor noi fonduri europene.

 

Precizările sale, făcute în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Turda, vin în contextul în care jurnalistul Horea Hudrea, ”omul de casă” al Asociației T9, a lansat tot felul de zvonuri privind unele ”interese” privind aducerea acestor terenuri în administrarea municipalității.

„La o analiză clară și fermă asupra a ce mai avem noi de oferit investitorilor care vor veni în Turda am ajuns la concluzia că nu mai avem aproape nimic, administrațiile anterioare au reușit să înstrăineze cam tot terenul din Turda. Am făcut multe demersuri, după cum știți, am întabulat multă pădure care era la Romsilva, este acum în administrarea Turzii și intenționăm pe toate aceste suprafețe de pădure să inițiem niște proiecte. Cum sunt proiectele de pe Axa 13, eu le tot repet, dar se pare că unii absentează și nu aud, sau nu vor să audă, ori nu vor să înțeleagă. Pe Axa 13 suntem în elaborare cu trei proiecte: reabilitarea și modernizarea completă a Teatrului (5 milioane de euro) inclusiv reabilitarea porțiunii din Strada Castanilor dintre cele două sensuri giratorii și reabilitării și modernizării fostei Judecătorii pe care dorim să o amenajăm într-un centru de cultură. Pentru acestea există Documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) și  Studiile de fezabilitate (SF), se lucrează într-un ritm infernal, pentru că termenele de depunere sunt foarte scurte. Trebuie urcate foarte repede pe SEAP. (...)

Al treilea proiect este Centru multifuncțional în Băile Sărate. Nu se taie pădurea, nu se face nimic din ce se aude prin tot felul de speculații, că nu știu ce zonă protejată afectăm. Eu cred că prima dată trebuie să vă informați și apoi să vorbiți sau să induceți către populație o stare de psihoză că nu știu ce se întâmplă acolo, că afectăm lacul Tarzan... Este vorba de in Centru multifuncțional în care va fi agrement și tratament medical, este vorba de o bază care va avea bazine și cu apă sărată, este vorba de niște alei, nu se taie copacii, aleile vor merge printre copaci și vor coborî până la Lacul Tarzan, care va fi amenajat ușor, până la limita încadrării în 5 milioane de euro, cât este valoarea proiectului”, a detaliat Matei, care a concluzionat: „Toate aceste proiecte sunt pe Axa 13 și ar fi păcat să le pierdem, acum când se pot accesa. Văd că acest Centru Multifuncțional deranjează, nu știu pe cine și de ce, dar vreau să vă spun că la Beclean, dintr-un tău de  bivoli, s-a născut o stațiune care aduce 1,2 milioane de euro anual! Totul s-a făcut printr-un proiect european, similar cu cel pe care vrem să-l realizăm”, a explicat primarul Cristian Matei.

Cei din Asociația T9 au făcut eforturi considerabile pentru a bloca accesarea fondurilor europene, necesare dezvoltării Turzii, ioar jurnalistul Horea Hudrea chiar a trimis solicitări între forurile europene, cu aceeași dorință de a bloca dezvoltarea Turzii. Un alt apropiat al Asociației T9, Daniel Doboș/Pierre Dassilu, a anunțat și el că va merge la Bruxelles, pentru a-i convinge pe oficialii europeni să nu acorde bani pentru dezvoltarea Turzii.

 

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator