m install
petlinii
nello construct

Gheorghe Barițiu, Avram Iancu, Ștefan cel Mare, Gheorghe Șincai și o parte importantă a cartierului Poiana au fost modernizate! Lucrările de asfaltare au fost finalizate (Galerie Foto)

floris

Primăria Municipiului Turda a desfășurat în acest an lucrări de asfaltare în mai multe zone ale orașului. Principalele străzi modernizate sunt str. Ștefan cel Mare, str. Avram Iancu, str. Gheorghe Barițiu, str. Gheorghe Șincai, dar și o parte importantă a cartierului Poiana, pe străzi pe care până acum nu exista asfalt: Str. Bistriței, Str. Păcii, Str. Făcliei, Str. Vulcan și Str. Bercului.

 

În acest moment au fost demarate lucrările de modernizare pe străzile Matei Basarab și Bucegi. Se vor executa săpături mecanice, se vor realiza straturi de fundație (balast și piatră spartă), straturi de asfalt BA25 și un strat de uzură BA16, montare borduri, amenajarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, amenajarea spațiilor verzi. Lucrările se vor finaliza în funcție de condițiile meteo și sunt finanțate cu fonduri de la bugetul local.

LUCRĂRI EXECUTATE:

Strada Gheorghe Barițiu

A fost finalizată asfaltarea străzii Gheorghe Batițiu, pe o lungime de 620 m, pe întreg sectorul situat între străzile Bucovinei și Cocoșului. Lucrările de modernizare au fost realizate cu fonduri de la bugetul local.

Lucrările de modernizare au constat în:

–  Lucrări de săpătură mecanică și manuală

–  Demontat borduri

–  Montare borduri 20×25 (carosabil)

–  Montare borduri 12×15 (spații verzi)

–  Strat de fundație din balast la carosabil

– Strat de fundație din piatră spartă la carosabil

– Strat de binder

– Strat de uzură BA16

– Strat de balast la trotuare

– Strat de balast stabilizat la trotuare

– Strat de BA8 (asfalt) la trotuare

– Strat de pământ vegetal în spațiile verzi

–  Ridicat la cotă căminele de vizitare

–  Montare guri de scurgere

–  Rigole betonate

–  Frezare suprafețe și montare element împiedicare transmitere fisuri

–  Montare rigolă carosabilă

–  Montare rigolă scafă

–  Așternere strat de bază AB2 pe casete

–  Accese locuințe

–  Amenajare spații verzi

Strada Avram Iancu

A fost finalizată reparația carosabilului pe strada Avram Iancu, pe o lungime de 670 m, de la sensul giratoriu de la Teatrul Aureliu Manea, până la podul peste Valea Racilor (lângă Penny). Lucrările au constat în frezarea suprafeței și preluarea denivelărilor, turnarea covorului asfaltic BA16 și ridicarea la cotă a capacelor căminelor de scurgere, gurilor de scurgere și a răsuflătorilor de gaz.

Această lucrare a fost executată cu fonduri de la bugetul local, fiind o lucrare de urgență menită să sporească confortul cetățenilor până la demararea lucrărilor pe fonduri europene, incluse în Planul de Mobilitate Urbană durabilă, care prevăd lucrări mult mai ample de modernizare.

Strada Ștefan cel Mare

Lucrările de reparație a carosabilului pe strada Ștefan cel Mare au fost finalizate, condițiile de trafic fiind mult îmbunătățite în acest moment. Au fost dispuse aceste lucrări de urgență având în vedere stadiul avansat de degradare al asfaltului, pentru a spori confortul cetățenilor municipiului

Turda, până la demararea lucrărilor pe fonduri europene, incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Această stradă urmează să fie reabilitată complet după încheierea licitațiilor privind proiectarea și execuția pentru acest coridor de mobilitate urbană.

Lucrările au constat în frezarea suprafeței și preluarea denivelărilor, turnarea covorului asfaltic BA16 și ridicarea la cotă a capacelor căminelor de scurgere, gurilor de scurgere și a răsuflătorilor de gaz.

Strada Gheorghe Șincai

În acest an a fost finalizată modernizarea străzii Gheorghe Șincai. O primă parte a fost finalizată în anul 2017, iar anul acesta s-au înheiat lucrările și pe tronsonul Șuluțiu – Gheorghe Lazăr, pe o lungime de 360 m, strada fiind astfel complet modernizată. Lucrările au constat în realizarea stratului de fundație, turnarea stratului de binder și de uzură, amenajarea trotuarelor și asigurarea scurgerii apelor prin înființarea unei rigole betonate.

Cartierul Poiana

Lucrările demarate în primăvara acestui an au ajuns la final și au fost complet modernizate străzile Făcliei, Păcii, Bistriței, Bercului și Vulcan.

Au fost realizate următoarele lucrări:

Strada Făcliei – asfaltarea carosabilului pe o lungime de 244m, asfaltarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, montare borduri, amenajare spații verzi.

Strada Păcii – asfaltarea carosabilului pe o lungime de 422m, asfaltarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, montare borduri.

Strada Bistriței – asfaltarea carosabilului pe o lungime de 357m, asfaltarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, montare borduri, montare rigole, amenajare spații verzi.

Strada Bercului – asfaltarea carosabilului pe o lungime de 456m, asfaltarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, montare borduri, amenajare spații verzi.

Strada Vulcan – asfaltarea carosabilului pe o lungime de 99m, asfaltarea trotuarelor și a acceselor la locuințe, montare borduri, montare rigole.

Aceste lucrări au fost finanțate din bugetul local, urmând ca modernizarea cartierului Poiana să continue și în cursul anilor următori.

Biroul de Presă

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: