marian morar
m install
nello construct

28 de ani de colinde, tradiții și obiceiuri la Câmpia Turzii

zamblau eugen
floris

Festivalul de Colinde „Când s-a născut Domnul Sfânt” a fost printre primele manifestări culturale din Câmpia Turzii post-decembristă.Colindul – simbolul sărbătorilor de iarnă din România, a reprezentat mereu o punte de întâlnire între religios și cultural, în care muzica și credința religioasă se îmbină pentru a oferi mulțimilor bucuria unor sunete aducătoare de pace și speranță.

 

La 28 de ani de la prima sa ediție, Festivalul „Când s-a născut Domnul Sfânt” reunește,  în acest an la Câmpia Turzii, ansambluri corale de prim-plan, pe scena de profil din Transilvania.

Astfel, la Concertul Coral de Colinde „Când s-a născut Domnul Sfânt”, ediția a XXVIII-a, și-au anunțat participarea: Corul „Astra” al Centrului Cultural Câmpia Turzii, Corul „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Turda, Corul „Doruleț” al Asociației Corale „Doruleț” din Ocna Mureș, Cvintetul „C’Antique” din Municipiul Cluj Napoca, precum și grupuri de colindători de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Câmpia Turzii și de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” dinmunicipiul nostru.

În acest an, locația aleasă pentru găzduirea evenimentului a fost una aparte, și anume Biserica „Învierea Domnului” din Municipiul Câmpia Turzii, datorită reverberațiilor angelice pe care această biserică le are, în special în Postul Sfintei Nașteri a Mântuitorului.

Așadar, vă așteptăm cu drag în data de 19 decembrie 2018, de la ora 17:00 pentru un regal de colinde special pregătit pentru dumneavoastră!

Direcția Relații cu Comunitatea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: